Grand Hotel du Bulevard-Hotel Bulevard

27 decembrie 2010 Razvan Iordache Bucurestii in istorie

Nici bine n-ai iesit de pe bancile Universitatii, mananci o prajitura la cofetaria Magda si iti continui drumul spre Cismigiu. Nedumerit de ce stai atat de mult la semafor, te uiti in jur.

Grand Hotel du Bulevard.

Primul hotel adevarat din Bucuresti. Dupa cum se citeste pe frontispiciu, a fost deschis in 1877. Practic cladirea a fost inaugurata in anul 1873 si s-a numit Hotel Herdan.

Terenul a fost cumparat in 1865 de omul de afaceri Jaques Herdan care detinea si fabrica de paine Herdan de pe Soseaua Orhideelor.

Pentru 12 franci pe zi in 1877, puteai chiar sa iti faci si un dus. A fost primul hotel din Bucuresti cu apa curenta in fiecare camera.

Arhitectul Alexandru Orascu a reusit sa creeze o bijuterie. Tot el a proiectat si cladirea Universitatii, poate din aceasta cauza te uitai bulversat in intersectie, vroiai sa recunosti stilul.

Hai sa ne continuam plimbarea de sfarsit de saptamana pe acest corso al Bucurestiului. Poate bem o bere la Gambrinus.

b-dul-elisabeta_09.jpg

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign