stiati ca…

26 decembrie 2010 Bucurestii Vechi Si Noi Stiati ca...?

Pina la Revolutie, biletele de tramvai erau mai ieftine decit cele de troleibuz, care la rindu-le erau mai ieftine decit cele de autobuz? O calatorie cu tramvaiul costa 1 leu, cu troleibuzul 1 si 50 de bani, si cu autobuzul 1 leu si 75 de bani.

Pina la sfirsitul anilor 70, calatorii bucuresteni isi cumparau biletele de la taxatoare? Aceasta avea o cabina mica amplasata in fiecare mijloc de transport in comun, linga ultima usa.

Pina in 1964, pe axa Nord-Sud (actualele bulevarde Lascar Catargiu, Magheru, Balcescu, Bratianu) si pina in 1957, pe axa Est-Vest (Pache Protopopescu, Carol I, Regina Elisabeta) circulau tramvaie?

Transportul cu troleibuzul era foarte greoi, pentru ca troleibuzele ocoleau, pe cit posibil, marile piete? De exemplu, Piata Victoriei se ocolea prin spatele cladirii Guvernului!

Toate tramvaiele care circula azi in Bucuresti au un singur stramos, si anume un tramvai vest-german adus pentru probe in 1970 si copiat, bucata cu bucata, de comunisti?

Pina la mijlocul anilor 80, Bucurestiul avea 30 de linii de transport de noapte? Acestea uneau Piata Unirii de principalele cartiere!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign