Sucul de grâu verde încolţit

26 decembrie 2010 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate

La sfârşitul anilor ’70, după studiul a cei peste 100 de compuşi ortomoleculari nutriţional-activi existenţi în grâul verde încolţit, Dr. Erp – Thomas (reputat cercetător în nutriţia clinică) a lansat cu ocazia articolului „A New Concept in Diet” (din „Rising Sun Publication” – Boston/ SUA), ipoteza cum că iarba verde provenită din încolţirea grâului (grâul verde încolţit) reprezintă „alimentul perfect din punct de vedere micronutriţional”. Dr. Erp – Thomas susţinea că, bagajul micronutriţional a 3 litrii de suc de grâu verde încolţit organic este echivalent cu cel a peste 70 Kg de legume de grădină cultivate în condiţii bio. Cercetările ulterioare au confirmat cu prisosinţă acest fapt, ba mai mult, mulţi medici au dezvoltat studii şi observaţii clinice în vederea elucidării limitelor potenţialului terapeutic al acestui miraculos aliment. Multe concluzii au depăşit aşteptările.

Sucul de grîu verde încolţit beneficiază de o compoziţie micronutriţională de invidiat. Astfel, în el se găsesc:

Administrarea sucului se face într-o singură priză zilnică de 45 – 90 ml, numai dimineaţa, pe stomacul gol. De notat este faptul că iarba de grâu verde încolţit trebuie utilizată NUMAI SUB FORMĂ DE SUC deoarece, în formă solidă, ca atare sau preparată în diverse alte moduri este practic inutilă datorită incapacităţii tubului digestiv uman de a digera celuloza. Acest polizaharid constituent al fibrelor vegetale are capacitatea de a împiedica absorbţia intestinală a multor macro şi micronutrienţi.

Multe cercetări ştiinţifice au atras atenţia asupra proprietăţilor acestui suc vis à vis de sănătatea umană. Le amintim pe unele dintre acelea care, fiind şi mai recente, ne par a fi mai interesante în domeniul sustinerii nutriţionale a pacientului neoplazic (cu cancer). Astfel:

Prin importanta concentraţie de clorofilă pe care o deţine, sucul de grâu verde încolţit aduce şi alte mari beneficii împotriva bolii neoplazice (cancerului) şi în prevenirea ei. Astfel, clorofila formează legături chimice strânse cu unii cancerigeni (precum compuşii aromatici policiclici din fumul de ţigară, aminele heterociclice şi spirenii din cărnurile fripte pe grătarele cu mangal sau lemn, cu aflatoxinele etc) reducând sau împiedicând absorbţia intestinală a acestora. Totodată clorofila neutralizează mulţi radicali liberi protejând împotriva altor substanţe cancerigene şi a radiaţiilor şi a efectelor secundare ale drogurilor chimioterapice citostatice asupra celulelor sănătoase.

Efectele benefice importante ale sucului de grâu verde încolţit s-au constatat şi în:

În România există câteva preparate nutriţionale ce conţin grâu verde încolţit. Cel mai important dintre ele, denumit Weizengras, este produs de celebrul fabricant german de sucuri funcţionale organice Haus Rabenhorst şi aduce, pe lângă calitatea Bio, o combinaţie extrem de ingenioasă dintre sucul de grîu verde încolţit, spirulină, extract de ceai verde şi agavă. Acest cocktail se utilizează zilnic, în cure de cel puţin şase luni şi în cantitate de circa 100 ml pe zi, dimineaţa pe stomacul gol. El reprezintă o adevărată „bombă micronutriţională” ce revigorează sistemul imunitar pentru ziua ce urmează…


Autor Dr. Albu Horaţiu – Preşedinte al „Societăţii Române de Medicină Ortomoleculară” şi Consilier Medical la departamentul Ştiinţific al  Laboratoarelor farmaceutice spaniole Catalysis s.l, – Madrid

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign