Bucuresti, al doilea Frankfurt?

17 februarie 2011 Radar De Media Radar de media

M -am interesat in ultimul timp, citind ceva materiale de sociologie urbana si urbanism, despre ce anume se mai construieste in Bucuresti sau ce planuri de viitor apropiat sunt pe rol…W.t.f am zis…astia au de gand sa transforme Bucurestiul in al doilea Frankfurt din punctul de vedere al aspectului. Vor ca in 3-5 ani sa construiasca cel putin 30 de sky-scraperi de peste 100 de metri si sa darame zone fara utilitate, abandonate sau ne-reabilitate de mult timp, tocmai pentru a le conferi un scop. Ceea ce va contrasta puternic este imaginea generala, adica turnuri uriase in vestul si nordul capitalei si cladiri micute, cu incarcatura istorica in centru sau zone rezidentiale de inaltimi medii in sud si est. Este clar ca apropierea de Frankfurt e exagerata…take a look:

Stiti care mai este problema? instabilitatea solului…adica cei care au facut studiile de fezabilitate si cele tehnice au fost atat de “destepti” incat sa nu realizeze ca Bucurestiul este intr-o zona cu ridicat risc seismic sau intr-o zona de albie care se poate afunda sub o masa mare de beton?  Indiferent ca le vor construi pe role, nu pot fi stabile nici macar 50% ! Nu ne putem compara cu orasele japoneze pentru simplul motiv ca oamenii aia, batuti tot timpul la “apropo” de cutremure, au decis sa imbunatateasca tehnica, materialele de constructii sunt mult mai bune si inginerii lor mult mai responsabili. În plus, din cauza solului dificil, se preconizează probleme şi pentru clădirile din vecinătate, prin perturbarea pânzei freatice.

Pentru cei care doresc sa fie la curent cu aspectele de urbanism din Romania si nu numai, recomand cel mai bun si mai complex forum de specialitate, pe care l-am studiat la randul meu in ideea de a-mi face o imagine de ansamblu: SKY SCRAPER CITY(sectiunea despre Romania).

Dar sa lasam deoparte criticile pentru a va expune cateva din edificiile-mastodont care se vor a fi construite:

1. CEFIN TOWER: 125 metri, 36 etaje

2.ESPLANADA:

3.DAMBOVITA CENTER: 145 metri

4. SEMA PARC

5.KISELEFF BUISNESS PLAZA: 132 metri

6. FLOREASCA CITY CENTER

7.  ANSAMBLUL BELVEDERE

8. NEO PARK

9.  NEOPENINSULA

10.  COTROCENI PARK

11. STADIONUL NATIONAL – de asta chiar avem nevoie :D

Satirikon

http://www.radardemedia.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign