Radu Beligan a primit o stea pe Walk of Fame in Bucuresti

28 martie 2011 Radar De Media Radar de media

Radu Beligan (92 ani), cel mai longeviv actor roman, are de astazi o stea pe deja celebrul Walk of Fame din Piata Timpului din vecinatatea magazinului COCOR. Decernarea a avut loc chiar la data la care este sarbatorita Ziua Mondiala a Teatrului.

Initiat de Cocor si Teatrul Metropolis, varianta romaneasca a celebrului ,,Walk of Fame” a debutat in Ianuarie 2011, prin acordarea primelor doua stele din cadrul proiectului renumitilor actori Florin Piersic si Victor
Rebengiuc. Astazi a sosit randul maestrului Radu Beligan, care a primit 37% din voturile acordate de public in urma unui sondaj pe site-ul cinemagia.ro

,,Este o onoare pentru noi sa imbogatim Piata Timpului cu o stea ce poarta numele maestrului Radu Beligan. Suntem incurajati de succesul evenimentelor precedente si vom continua sa promovam Walk of Fame-ul romanesc ca un loc de referinta ce aduce laolalta cele mai importante nume din cultura noastra” a declarat Dan Barbulescu, Presedintele Consiliului de Administratie al Cocor S.A.

Fiind strategic pozitionat in centrul istoric al capitalei si urmand modelul celebrei Walk Of Fame din Los Angeles, proiectul din Piata Timpului sustine strategia Cocor de promovare a valorilor romanesti prin gazduirea stelelor ce omagiaza actori romani consacrati.

,,Cu ocazia ,,Zilei Mondiale a Teatrului” dorim sa acordam o stea pe Aleea Celebritatilor pentru tot ce a facut si face pentru teatrul romanesc, mesagerului povestilor, purtatorului de ganduri, maestrului Radu Beligan. Omul care imita oameni, care vorbeste despre oameni, Omul care traieste prin oameni, care inventeaza oameni” declara George Ivascu, Director General al Teatrului Metropolis.

Radu Beligan, nascut pe 14 Decembrie 1918, in satul Galbeni, din comuna Filipesti, Bacau, a interpretat in cariera sa de sapte decenii roluri celebre din piese ale unor dramaturgi precum I.L. Caragiale, Barbu Stefanescu Delavrancea, Camil Petrescu si Mihail Sebastian.

In prezent, Radu Beligan joaca pe scena Teatrului National piesa ,,Egoistul”, in regie proprie.

In perioada urmatoare, alte personalitati ale culturii romane vor intra in randul stelelor de pe ..Walk of Fame”.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign