despre spiritualitate

07 aprilie 2011 Andrei Slavuteanul Unghiul mort

Spiritualitatea nu este doar un set de concepte sau convingeri care trebuie să fie memorata.  Acesta este un efort în sine; o încercare de a ne cunoaşte mai bine şi dezvăluie adevărata natură a conştiinţei noastre.  În termeni de nespecialist , spiritualitatea este ceva care se referă la a cunoaste  natura spiritului; fara o abordare  materialistă.

           Ideea de  spiritualitate este foarte adesea asociata cu dualismul, in materialitatea şi in eternitatea acesteia .  Dacă rasfoiti paginile unor  carti filosofice sau de spiritualitate sau chiar de căutare pe net, veţi găsi că în majoritatea cazurilor, spiritualitate a fost prezentata ca o idee care a fost mult timp asociata cu divinităţea , religia , paranormalul, şi viaţă veşnică.

          Revenind la evanghelii si alte scrieri religioase, spiritualitatea a fost asimilata cu religia.  În acest context, ar trebui totuşi clarificat faptul că cele două sunt complet separate.  Religia este o cale prin care oamenii pot experimenta spiritualitatea, întrucât, spiritualitate implică de obicei, acte de introspecţie, dezvoltarea sinelui interior prin practici precum rugăciunea, meditaţia şi contemplarea.  În timp ce oamenii pot practica rugăciunea pentru sănătate , nu există dovezi ştiinţifice care acceptă valoarea acestor  rugăciuni. 

            Dacă spiritualitatea este privita ca un  drum care duce la gasirea unei stari de pace interioară, atunci practicile spirituale sunt efectiv necesare pentru bunăstarea personală a fiecaruia dintre noi.  Dacă o persoană este de părere şi consideră că o relaţie cu un supranatural  este fundamentul de bază pentru fericire, numai atunci ar trebui să fie urmărata  practica spirituală, şi nu altfel.  Multe tehnici şi practici au fost dezvoltate şi sunt analizate în contexte religioase pentru a atinge spiritualitatea.  Meditatia este una dintre aceste abilităţi cu adevărat preţioase, o abilitate care ajută la organizarea aspectele importante ale vietii interioare a omului.

           Spiritualitatea este acel  ceva care influenţează gândurile şi acţiunile noastre.  Numai dacă avem  curajul sa  imbratisam  calea spiritualitatii  şi sa o urmam  pentru binele cel mai inalt al omenirii, se va realiza ,i n termeni practici un aspect major al  spiritualitati  care     implica rezolvarea conflictelor, în viaţa ta şi de ai ajuta pe alţii în rezolvarea lor .

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign