Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

O piata rezidentiala similara magazinelor la „sfarsitul perioadei de reduceri

05 aprilie 2011 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate

Unul dintre subiectele de discutie preferate in ultimii 2 ani si jumatate a fost cu siguranta situatia de pe piata rezidentiala. Am scris multe articole care explica de ce multi dezvoltatori rezidentiali s-au ales cu apartamente nevandute, situate in zone gresite, prea scumpe si care nu sunt corect proiectate si executate. Intre timp, „Prima Casa” a intrat in vietile noastre si piata a fost ajustata la o noua realitate. Dar „sentimentul” din intreaga piata a ramas: Sunt prea multe produse nevandute…

Un „secret” pe care orice cumparator il stie, dar „analistii” nu-l spun:
Lipsa de proprietati solicitate
Cu atatea mii de apartamente „disponibile”, mai ales in proiectele recent terminate, a existat o puternica convingere ca in anii urmatori vor fi foarte putine (sau deloc) proiecte noi de dezvoltare. Am citit ce au spus multi „analisti”, care explicau ca „pana cand stocul disponibil nu va fi absorbit de piata, nu vom vedea noi evolutii”. Corect?

 
Gresit! Se intampla sa cautati un apartament in zilele noastre? Daca da, eu sunt sigur ca ati observat ca nu puteti gasi cu usurinta ceea ce cautati. Dar, daca piata este plina de produse disponibile, de ce nu puteti gasi cu usurinta proprietatea dorita? Este simplu: Deoarece in timp ce piata este „plina de proprietati”, in general, atunci cand incercam sa gasim proprietatea dorita”, ne dam seama ca, de obicei, exista o lipsa de proprietati in categoriile pe care oamenii le considera prioritare in alegerea lor.


O piata similara cu un magazin la „sfarsitul perioadei de reduceri”

Astazi piata rezidentiala din Romania (si in special cea din Bucuresti), arata ca un magazin la sfarsitul perioadei de reduceri:

In acelasi timp, magazinul a adus, de asemenea, noua colectie:


Putine zone au o multime de tranzactii si cereri ridicate
Sa luam exemplul Bucurestiului. Majoritatea utilizatorilor romani finali aleg de obicei 3 zone diferite pentru investitii, atunci cand vine vorba de alegerea unei case: 


Produsele bune si accesibile in zonele preferate  sunt limitate
Sa mergem la zonele mentionate mai sus si sa incercem sa verificam situatia in noul segment dezvoltat. Vom, gasi de obicei: 

Care este concluzia celor prezentate mai sus? Oamenii cumpara apartamente din putinele proiecte decente, cu preturi accesibile, sau aleg sa investeasca in apartamentele vechi. Orice cercetare de piata va confirma ca oamenii nu sunt foarte fericiti cu ofertele din zilele noastre…

de ILIAS PAPAGEORGIADIS

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign