Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Cum să slăbeşti la birou

02 mai 2011 Ladies Cafe A-mestecate

Cei mai mulţi dintre noi îşi petrec ziua la serviciu, lipiţi de scaun. Sedentarismul te va transforma într-o variantă mult mai grasă a ta, dacă nu începi să slăbeşti la birou.

Sună foarte complicat dar nu e deloc. Trebuie doar să respecţi nişte reguli simple, dar clare.

Ai 8 ore la dispoziţie să-ţi faci treaba şi să slăbeşti. Dacă încă nu faci parte din cei 44 % dintre angajaţi care s-au îngrăşat la birou, sigur rişti să ajungi acolo. Nu şi dacă faci mici modificări în modul tău de viaţă de la muncă.

Să începem cu mâncarea. Nu sări peste micul dejun când pleci la lucru. Cercetările de la University of Massachusetts arată ca cei care au omis să mănânce de dimineaţă aveau de până la 4 ori mai multe şanse să devină obezi, comparativ cu persoanele care nu sar peste micul dejun.

Încearcă să porţionezi mâncarea cât mai bine. Cel mai eficient este să o împarţi în pacheţele separate, ca să ştii exact cât mănânci. Mai toţi avem pauză de masă. Ideal ar fi că după masă, să rezervi o jumătate de oră pentru o scurtă plimbare, care să favorizeze arderea de calorii.

Nu ştiu voi cum sunteţi, dar eu mă mişc destul de mult la birou. Mai merg până la baie, mai alerg până la şefi, mai urc nişte scări. Şi uite aşa îmi fac antrenamentul. Am testat pe pielea mea şi am văzut că slăbeşti la birou, dacă nu vii cu maşina până la locul de muncă.

Poţi merge pe jos sau cu bicicleta, acum că s-a încălzit afară. Ai nevoie de cel puţin 15 minute bune de mers pe jos, zilnic. Dacă insişti să vii cu maşina, măcar parcheaz-o mai departe de birou. Problemele legate de lipsă locurilor de parcare te vor ajuta să faci asta.

Dacă nu te poţi desprinde de muncă, încearcă să mergi în timp ce vorbeşti la telefon. Vei fi mai activă şi nu vei risca ca posteriorul tău să ia forma scaunului.

Cel mai indicat în perioade de stres la birou, este să faceţi nişte stretching. Vă recăpătaţi imediat energia, după un set de exerciţii şi, în plus, nimeni nu îşi va da seama că nu munciţi.

La birou mă apucă poftele. Toată ziua cu ochii-n calculator, mi se pare că sunt la film şi mă apucă un chef nebun de ronţăit. Deloc indicat pentru cei care au o siluetă de menţinut. De aceea este bine să mestecaţi o gumă de mestecat.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign