Cancerul pielii

31 octombrie 2011 Razvan Marius Medicina de alta data

     Să începem cu cancerul pielei, cel mai cunoscut, poate fiindcă este cel mai accesibil văzului.Ori ce parte a pielei poate fi atinsă de cancer totuşi localizările cele mai frecvente sun următoarele: obraz, buze, pleoape, mâini, picioare şi organele genitale.Cancerul pielei se prezintă sub mai multe aspecte.O mică tumoare, umflătură care la început abia depăşeşte nivelul pielei dar care cu tot tratamentul continuă să crească.După ce această tumoare a ajuns la o mărime însemnată, ea se ramoleşte şi se ulcerează.În faza aceasta bolnavii, purtători de cancer al pielei, se prezintă cu o rană profundă, sângerândă şi cu un aspect îngrijorător.Altă dată cancerul pielei începe deadreptul cu o ulceraţie neînsemnată dar care nu se vindecă cu nici un tratament obişnuit.

      Din punct de vedere profilactic să reţinem deci: or ice rană sau tumoare a pielei care nu se vindecă în câteva săptămâni cu tratamentele obişnuite trebue arătată imediat medicului fiind suspectă de cancer.

      Diagnosticul cancerului pielei e de obicei destul de uşor dar nici cel mai iscusit clinician nu e la adăpost de greşeli de diagnostic în această privinţă.Pentru a putea pronunţa cu siguranţă diagnosticul de cancer, va trebui să practicăm biopsia.Ce este biopsia?Biopsia înseamnă tăierea unei mici bucăţi de ţesut dintr-o regiune, plagă sau tumoare cu scopul de a supune această bucăţică unui examen microscopic.Vom putea vedea imediat importanţa biopsiei şi la alte cancere.Cancerul pielei e destul de benign, evoluţia lui fiind destul de înceată.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign