despre stres

19 octombrie 2011 Andrei Slavuteanul Unghiul mort

              Suntem in pemanenta supus stresului. Viata noastra agitata are ca trasatura determinanta stresul.Asa cum il acceptam ca pe o realitate neplacuta trebuie sa il controlam si sa nu il lasam sa ne domine viata. Stresul ne cauzeaza , fara sa fim constieni de cauza lor, o multime de suferinte fizice si psihice.

                Acestea pot fi imbraca diverse forme de manifestare de dureri cronice, insomnii , instabilitate emotionala  sau anxietate.Oricare ar fi cauza sau efectele , trebuie sa stim ca exista modalitati de reducrere si control a stresului .Exista o  multitudine de programe care ofera tehnici si strategii  care ajuta la combaterea stresului. Va propun cateva tehnici care pot sa va ajute :

          Exercitii de respiratie. Este inutil sa va mai spun ca oxigenul  este esential pentru viata noastra.Cand suntem stresati uitam sa ne mai oxigenam cum trebuie iar lipsa fluxului de oxigen este resimtita de corpul nostru.Exercitiile de respiratie permit fluxului de oxigen sa fie la un nivel maxim.

            Gimnastica. Exercitiile fizice nu numai ca pastreaza organismul in forma ,dar relaxeaza si mintea si provoaca o circulatie sanguina adecvata .

            Meditatia . Din nefericire stresul isi pune amprenta pe mintea noastra .Daca nu ne putem controla mintea nu ne putem controla starea emotionala.Prin meditatie putem in mod eficient sa controlam mintea si sa reducem nivelul de stres pe care organismul il resimte.

           Masajul. Este relaxant pentru corpul nostru marind elasticitatea musculara si atenuand durerile articulare.

        Alimentatie sanatoasa.Consumul regulat al anumitor alimente ajuta la eliminarea stresului.Exista o varietate de ceaiuri , mai ales ceaiul verde, care contin antioxidanti si elimina toxinele din organism , care ajuta la reducerea stresului .

         Relaxeaza-te . Bineanteles ca nu poti lasa deoparte toate problemele . Din pacate nu mai avem tip sa rezolvam toate problemele in acelasi timp.Este bine sa lasam problemele deoparte pentru un timp si sa ne relaxam.Astfel vom avea ragazul sa ne gandim la rezolvarea lor, sa ne punem gandurile in ordine si sa gasim solutii de rezolvare .

Trebuie sa nu uitam ca din nefericire nu putem controla ceea ce se intampla in jurul nostru  dar putem controla modul in care reactionam la provocarile vietii.Pastrarea unui echilibru fizic si mental ne ofera puterea sa controlam si sa gestionam mai bine stresul . Astfel ne putem bucura de o viata fara prea mult stres.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign