La Peles … asa ceva ??!

19 octombrie 2011 Adrian Craciunescu A-mestecate

Sunt monarhist. Mi se pare corect ca Regele Mihai sa-si fi primit Castelul Peles inapoi. Este evident ca functiunea de muzeu era normal sa fie mentinuta si apreciez acceptul Casei Regale pentru asta. Dar oricat de monarhist as fi, nu pot sa ma intreb: CE […] DE ADMINISTRATOR AU ANGAJAT ACOLO ??

Am primit un mail de la un domn arhitect pe nume Serban Roman care avea atasata imaginea ce urmeaza, insotita de un mesaj indignat pe buna dreptate: „Cum e posibil asa ceva?”

La casa de bilete s-a amplasat o copertina care nu numai ca este ingrozitor de urata in sine dar a mai trebuit sa si indoaie unul dintre grilajle ornamentale de la fereastrele din curtea unde este amenajat si ghiseul. I-am raspuns fostului meu coleg (ii spun asa caci, desi nu ne cunoastem, sigur ne-am intersectat prin scoala, el absolvind la un an dupa mine) ca de obicei astfel de lucruri sunt „initiativele unor oameni gospodari” care, convinsi de suficienta creierilor lor, nu mai intreaba pe nimeni cand fac astfel de dude.

Pe vremea cand tiganii erau robi si practicau, printre altele, arta fierariei pe langa curtile boieresti, cu certitudine s-ar fi gasit un mester mai iscusit care sa faca ceva potrivit cu acest loc. Pentru grosolania aia pe care o vedem in imagine (facuta undeva intre momentul prezent si anul 2009) nu stiu ce betiv or fi angajat … Nu mai vorbesc de dezmatul afisajului improvizat!
Daca nu v-ati convins, iata decupaje ale pozei cu detalii facute de „mesterii” zilelor noastre. Nu si-au dat seama de la inceput ca fereastra e axata si ca totul era gandit cu ax de simetrie dar pentru asta exista remediul romanesc clasic – ciocanul:

Rusine administratorului domeniului si directorului muzeului pentru acest atentat la bunul simt!
Sper ca Majestatea Sa sa dea cu ei de pamant, ca prea au fost mitocani.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign