Dom`ne, da` nici bancomatele…..?

17 decembrie 2011 Dan Popa Hymerion

Sambata dimineata, ora 7 si cateva minute. Obregia, self bank ING. Ma duc sa scot niste firfirei, sa fac piata (aflata chiar in spate). Intru, bag cardul in bancomatul din stanga. Ala incepe sa-mi insire cat de valoros ar fi sa fac un depozit la ei acolosha. Eu imi zic in barba ceva fin, el nu zice nimic, eu continui sa-i urez de bine, el tace mai abitir, eu ii explic ca unui om mare ca ma grabesc sa prind niste gogosari, el tot nimic. Brusc, il ia cu albeatza. Se face tot ecranul alb, un alb ca zapada care ar trebui sa cada de Sarbatori si tace.  Langa bancomat, un telefon. Il ridic, o voce imi spune ca ING nu restrictioneaza accesul la carduri cum au facut alte banci, dupa care un june se prezinta frumos si ma intreaba ce am. Ce n-am, il corectez. N-am card, ca e in agregat. Agregatul refuza sa mi-l dea. O secunda, zice, sa sun la Tehnic. Intre timp imi pune muzica de relaxare. Nici nu apuc sa fredonez cinci minute ca junele revine. E o problema cu bancomatul, zice. Sa mori tu?, imi vine sa-l intreb. “Colegii mei o sa il restarteze, dar cardul va ramane acolo. O sa va spun cand puteti sa mergeti cu buletinul ca sa il recuperati. Imi pare rau”, zice.

Bai, inteleg ca oamenii nu au timp sa afiseze “agregat out of service”, ca poate se uita si ochiul lor la un film sau poate mananca si gura lor ceva in momentul ala. Dar bancomatul ala Doamne iarta-ma, ca e bancomat serios, ala daca vede ca nu e bagat in seama de oamenii cu surubelnitze de la Tehnic, de ce nu isi ia softul in dinti sa zica dom-ne baga-ti picioarele in mine, nu cardul?

Acu iar sa spal scarile blocului si sa strang peturile aruncate pe Aleea Ciceu numai ca sa am din ce-mi lua un gogosar? Ca daca nu am gogsar la micul dejun fac moarte de om. Sau de bancomat.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign