Marketingul online si internetul simplu

27 ianuarie 2012 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate

Un articol ceva vreme în urma mi-a dat idea. Evident, dacă era scris de Seth Godin sau oricine altcineva era mai bine:

Definițiile simple:

Observi o femeie frumoasa la un party. Te apropii de ea și spui: “Sunt perfect în pat” – asta se numește Direct Marketing

Observi o femeie frumoasa la un party. Te apropii de ea, vorbești, obții numărul ei de telefon. A doua zi o suni și ii spui: “Sunt perfect în pat” – asta e telemarketing.

Cu băieții la o bere/party și observi o femeie foarte frumoasa. Unul din prietenii tai se duce la ea, arata înspre tine și spune: “El e perfect în pat” – asta este reclama.

Te așezi în mașina, mergi încet prin oraș, iar tuturor de pe strada strigi în gura mare: “Sunt perfect în pat!” – asta este spam !

Din nou la un party, observi o femeie frumoasa. Te ridici de pe scaun, verifici dacă sacoul și cravata sunt ok, la doamna ii deschizi ușa, ii ridici poșeta care tocmai i-a căzut din mană, te oferi sa o conduci acasă cu propria mașină, iar pe un ton glumeț spui: “apropo, sunt perfect și în pat” – Asta este Public Relations (PR)

Și acuma cele care contează mai mult:

Observi o femeie frumoasa la un party. Se așează lângă tine și spune: “Am auzit ca ești perfect în pat” – Asta este Brand Recognition – Recunoașterea mărcii.

Când femeia în cauză, după ce se termina acțiunea iți spune: “Tu chiar ești perfect în pat” – asta se numește Customer satisfaction – Client mulțumit.
Iar dacă ulterior iți devine și soție, asta este – Trust in brand – Încrederea în marcă.

Iar la sfârșit, as adăuga: pentru ca ai ajuns la acest articol prin intermediul internetului, atunci asta se poate numi reclama pe internet

de la IVO BOBAL!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign