Misterul unei mumii, dezlegat de o radiografie

03 februarie 2012 Matei Covrig Istorie

Mister dezlegat după mai bine de trei milenii. Potrivit ,,The Sun”, radiografia făcută mumiei unui copil egiptean mort acum 2.500 de ani a scos la lumină detalii surprinzătoare despre coşciugul în care se afla.

Coşciugul unei mumii, mai vechi cu 1.000 de ani decât corpul / FOTO: SWNS

Medicii britanici au stabilit că acesta a fost realizat cu 1.000 de ani înainte de moartea celui care a fost descoperit în el.

Istoricii cred că înaintea copilului au mai fost şi alte persoane puse în acelaşi coşciug. Băiatul, considerat a fi un membru al familiei regale egiptene, ar fi murit din cauza unei afecţiuni, la vârsta de patru ani., însă coşciugul ar fi fost făcut cu mult înaintea decesului său.

Sursa:

http://www.realitatea.net/misterul-unei-mumii-dezlegat-de-o-radiografie_876981.html#ixzz1a6HbQrvX

2 comentarii
from → Uncategorized

Rămăşiţele unei regine Maya, descoperite într-un mormânt plin de rozătoare

septembrie 26, 2011
tags: , , , , ,

Scheletul unei regine Maya a fost descoperit într-un mormânt plin de comori, dar şi de rozătoare, aflat în ruinele vechiului oraş Nakum, din Guatemala.

Scheletul reginei Maya de la Nakum / FOTO: Robert Slabonski, Nakum Archaelogical Project

Capul scheletului, vechi de 2.000 de ani, se afla prins între două castroane. Printre comori se mai numără şi obiecte din jad şi cuţite ceremoniale. Acestea au fost găsite sub un alt mormânt, cu o vechime de 1.300 de ani, care conţinea alt corp.

Wiesław Koszkul şi colegii săi de la Institutul de Arheologie din cadrul Universităţii Jagiellonian din Cracovia, Polonia, au cercetat împrejurimile de la Nakum, cunoscute drept “triunghiul cultural” timp de decenii întregi.

“Credem că aceasă structură a fost un fel de mausoleu pentru familiile regale pentru cel puţin 400 de ani”, a spus Koszkul.

Corpul descoperit în mormânt de deasupra a fost grav afectat de rozătoare, de-a lungul secolelor, însă cercetătorii au spus că era evident că aparţine unui alt lider Maya, datorită unui inel mic descoperit în mormânt.

Sursa:

http://www.realitatea.net/ramasitele-unei-regine-maya-descoperite-intr-un-mormant-plin-de-rozatoare_873660.html#ixzz1Z4hGIejd

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign