Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

1939, Statuia Regelui Carol I în construcție

13 martie 2012 Bucurestii Vechi Si Noi Bucurestii in istorie

1939, 2 mai, București, Piața palatului regal (actualmente Piața Palatului).

1939, 2 mai, București, Piața palatului regal1939, 2 mai, București, Piața palatului regal. Se lucrează la soclul statuii Regelui Carol I.

Se lucrează la soclul statuii Regelui Carol I. Inaugurarea va avea loc pe 10 Mai 1939, când Carol al II-lea va dezveli statuia ecvestră a lui Carol I, unchiul și ante-predecesorul său pe tronul României. Statuia era opera celebrului sculptor Ivan Mestrovici, care împodobise capitala României cu mai multe opere de artă. Statuia a fost topită de comuniști în 1948. Atunci, bronzul a fost folosit pentru turnarea statuii lui Lenin.

Clădirea din centrul imaginii, care adăpostea  Jockey-Club, Academia Comerciala si Hotelul High-Life, nu mai există în prezent, acum acolo este parcarea din fața Ateneului. A fost demolată în 1939 – 1940, la dorinţa Regelui Carol al II-lea.
În stânga, în depărtare se vede Athénée Palace, în dreapta un colț din clădirea Fundației Universitare Carol I (mai apoi Biblioteca Centrală Universitară).

Notă pe spatele fotografiei de George PotraNotă pe spatele fotografiei de George Potra

Fotografie realizată de George Potra. Asemenea altor fotografii, și aceasta a stat ascunsă 45 de ani.

de VICTOR POTRA

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign