Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Zona de nord, tendinţe

27 martie 2012 [Raiden] Bucurestii lui Raiden
 
(poza de mai sus aparţine lui Commodore)

E timpul să acordăm atenţie zonelor cu potenţial frumos de dezvoltare. Iar zona de nord a capitalei are un potenţial fantastic de a se dezvolta. Partea bună e că nu se suprapune peste oraşul vechi, aşa că popularea acestei părţi a oraşului cu clădiri moderne e mai mult decât binevenită.

Mai înainte de toate, trebuie să fiu concis, pentru că probabil că voi primi întrebări „la ce te referi când spui zona de nord?”. Momentan, mă refer doar la zona de lângă metroul Aurel Vlaicu, adică de unde se învecinează cartierele Aviaţiei cu Floreasca.

În ultimii ani, zona a devenit favorita celor care doresc să construiască un high rise, sau doar clădiri de birouri. Care sunt acestea? Le voi enumera, precizând şi anul când au fost terminate : sediul Oracle (2005), Floreasca Business Park (2009), Nusco Tower (2010) , sediul RBS (2010). În construcţie se găseşte Floreasca SkyTower, care va doborî recordul de cea mai înaltă clădire din Bucureşti, cu 137 de m.

Sediul Oracle


Floreasca Business Park, a fost construit pe locul clădirii ROMSYS. Aceasta din urmă a fost demolată la începutul lui 2007. În poza de mai jos se poate observa şi clădirea IPA


I-am făcut o poză chiar când a fost terminat, adică prin martie 2009 :


RBS Tower are de asemenea o arhitectură plăcută şi nişte linii moderne, iar faptul că această zonă se va popula de high rise uri va contribui cu atât mai mult la integrarea lui în peisaj:Nusco Tower, a fost construit peste o parte din fabrica de mobilă Pipera:


Pentru mai mult de un an am fost surprins să constat convieţuirea clădirii cu o reminiscenţă a fabricii de mobilă, mai exact un post de transformare.Dar ştiam că nu va mai rezista mult, având în vedere că lucrările la pasaj avansau. Într-o zi a fost sacrificat:


Cât despre SkyTower, se construieşte pe terenul FEA (Fabrica de Elemente pentru Automatizări), aceasta din urmă fiind demolată în aprilie 2007. În momentul de faţă, construcţia este destul de avansată şi va fi gata până la sfârşitul lui 2013.Din randări se prefigurează a fi foarte frumos. Va avea pe lângă turn şi un mall şi o clădire mai mică de birouri (sediul FCC).


Bonus, o clădire terminată anul acesta, Sofa Cafe (îmi place cum arată) :
Clădirea se găseşte pe bulevardul Barbu Văcărescu, lângă staţia de tramvai 5 Verdi.

Ca gând de final, pot să afirm că sunt foarte mulţumit de cum se dezvoltă zona în care stau şi de asemenea mă bucur că nu au răsărit nişte hidoşenii, acest pericol după cum ştim cu toţii fiind omniprezent în Românica.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign