Jurnal de călătorie (ultima filă)

13 mai 2012 Sebastian Grama

La Timişoara, săptămâna trecută, îmi cumpărasem un sandwich cu salam de Sibiu (ceea ce, dat fiind că sunt un bucureştean, părea să sune puţin a germene de globalizare). A venit o cucoană pretenţios machiată, cu o rochie lungă. M-a salutat şi mi-a întins o hârtie conţinând următoarele:

“Gogu Rădulescu Motru, Cervantestul Rorschach, Parmenidele lui Marte, Rahan Solo, Kant Autor, Louis Claude de Saint-Martin Heidegger, George Sandra Brown, Eugène Ionescorial.

           

Mircea Eliade Rădulescu Motru. Anaïs le Nin (născută Улья́нов). (Lenin al Şaselea (VI)). Stalin al Patrulea (IV). Hugues de Saint-Victoria Ocampo Aguirre”.

– Dumneavoast’ă, cu sigu’anţă (graseie tare), veţi p’icepe, veţi putea spa’ge sup’afaţa cif’ului.

Şi a plecat aşa cum venise.

Câteva ore mai târziu, am reîntâlnit-o în Gara de Nord. Mi-a spus că uitase ceva esenţial. Mi-a dat o altă hârtie, cu imaginea de mai jos:

După care a plecat iarăşi. Mergea înapoi la Timişoara. A întors un moment capul şi a mai spus: “Apocalipsă şi p’isos bolognez”.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign