Contraste (14)

15 august 2012 [Raiden] Bucurestii lui Raiden
Plimbarea urbana de data trecuta am continuat-o ulterior cu Raiden pe vechea Calea Rahovei si imprejurimile, unde am putut observa dimensiunea distrugerilor facute in anii ’80. Zona este intr-o stare jalnica, in mare parte din cauza chiriasilor colorati dar si nepasarii autoritatilor, pacat, potentialul este inca acolo, dar se diminueaza pe zic ce trece. In prima poza, Calea Rahovei si Palatul Bragadiru. De aici incepe azi artera istorica retezata de Ceausescu – de la nr. 147!
 

Strada 11 Iunie vazuta din Calea Rahovei veche (actuala str. George Georgescu).

Fostul sediu al Primariei Albastre din interbelic, ulterior Arestul Rahova, actual Parchet Militar, tot pe Calea Rahovei veche (actuala str. George Georgescu)

Mai sus, doua exemple de case negustoresti vechi, in paragina, pe Calea Rahovei veche (actuala str. George Georgescu) – circa 1900.

Case de epoca pe strada Justitiei, privite din Calea Rahovei veche (actuala str. George Georgescu).

Mai sus, impunatoarele cladiri de pe coltul strazii Justitiei cu Calea Rahovei istorica (str. George Georgescu din prezent). Str. Justitiei merge apoi spre intersectia cu bd. Maria.

Cladire „segmentata” de spoieli diferite, pe bd. Maria, fost bd. Cosbuc.

Intrarea principala si apoi latura vestica a Palatului Bragadiru, oficial prima cladire de pe traseul actual al Caii Rahovei.

O veche fabrica pe strada Sabinelor, vazuta din intersectia cu Calea Rahovei.

Strada Sapunari, legand Calea Rahovei de strada Uranus – printre putinele supravietuitoare dupa demolarile masive ale anilor ’80 si printre ultimele pastratoare ale atmosferei din vechiul cartier de pe Dealul Arsenalului, distrus de buldozerele ceausiste.

Strada Sabinelor vazuta din balariile care cresc azi pe locul strazilor si caselor care se gaseau pana in anii ’80 pe ceea ce azi numim „Maidanul Academiei”.

Parcela libera pe strada Sirenelor, asteptandu-si investitorul sa ridice ceva mare, frumos si modern acolo!

Cam atat din cartierul Uranus-Rahova cel decazut.
 
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign