Zona Cauzasi, demolari in 1985

03 septembrie 2012 Alex Galmeanu Bucurestii in istorie

Demolari

Cristian Malide ne trimite un nou set de imagini deosebite. Fotografiile surprind zona Cauzasi (in spatele Magazinului Unirea in perioada demolarilor din 1985.

 

Langa Magazinul Unirea in plina zona demolata.Langa magazinul Unirea in plina zona demolata.

Fotografia de mai sus este realizata din spatele magazinului Unirea cu unghiul de vedere spre Piata Natiunilor Unite. O parte din spatiul eliberat va fi utilizat pentru extinderea magazinului cu corpul Splai. Interesant este ca in partea stanga a imaginii, un pic mai jos de vechea sigla a complexului Unirea, in departare printre copaci, se vad blocurile Adriatica si Agricola-Fonciera din Piata Natiunilor Unite.

In acest detaliu vedem in departare blocurile Adriatica si Agricola-Fonciera din Piata Natiunilor Unite. Pe latura stanga a Magazinului Unirea este vizibila sigla veche a complexului.In acest detaliu vedem blocurile Adriatica si Agricola-Fonciera din Piata Natiunilor Unite. Pe latura stanga a Magazinului Unirea este vizibila sigla veche a complexului.

Locatia si unghiul probabil al fotografiei de mai susLocatia si unghiul probabil al fotografiei de mai sus

Fotografia este realizata din aproximativ acelasi unghi dar un pic mai la stanga. Pe fundal vedem blocul turn din Piata Natiunilor UniteFotografia aceasta este realizata din aproximativ acelasi loc dar cu un unghi ceva mai la stanga. Pe fundal vedem blocul turn din Piata Natiunilor Unite

Un al doilea cadru, tras un pic mai tarziu, ne prezinta o scena asemanatoare. Magazinul Unirea se afla in dreapta acoperit aproape complet de buldozerul din prim plan iar in fundal, pe mijlocul imaginii, distingem blocul turn din Piata Natiunilor Unite. Interesanta cladirea din stanga, acum nu mai exista.

Blocul turn din Piata Natiunilor UniteBlocul turn din Piata Natiunilor Unite

Sigla este vizibila pe latura stanga a magazinului UnireaSigla este vizibila pe latura stanga a magazinului Unirea

Imaginea surprinde demolarile din zona CauzasiImaginea surprinde demolarile din zona Cauzasi

Vedem in imaginea de mai sus o parte din cladirile din Cauzasi ce aveau sa fie demolate curand. Nu am reusit sa identific locatia sau unghiul dar Cristian Malide ne spune ca a fost realizata de pe terasa unui bloc din apropierea unei sinagogi, chiar de pe strada Cauzasi. In planul mai apropiat in dreapta apare o zona deja demolata.

Case din zona Cauzasi ce aveau sa fie demolate in 1985. Recunoasteti vreuna din ele?Case din zona Cauzasi ce aveau sa fie demolate in 1985. Recunoasteti vreuna din ele?

Cu aceasta ocazie Cristian Malide ne propune si alte cateva imagini din zona realizate cu putin timp inainte de disparitia cladirilor. Sunt imagini inedite.

Alimentara pe strada Cauzasi lipita de o Sinagoga, fotografiate de pe strada LabirintAlimentara pe strada Cauzasi lipita de o sinagoga, fotografiate de pe strada Labirint

Magazin de paine aflat la parterul unei cladiri de pe Calea Vacaresti, demolata in totalitate.Magazin de paine aflat la parterul unei cladiri de pe Calea Vacaresti, sosea demolata in totalitate.

Capela IML, aflata aproximativ pe locatia actualei Biblioteci Naionale in constructie de pe Cheiul Dambovitei, fotografiata in 1985Capela IML, aflata pe locatia actualei Biblioteci Nationale in constructie de pe cheiul dambovitei, fotografiata in 1985

Va reamintesc ca puterea acestui site nu poate consta decat in contributiile voastre. Pana acum am gasit multe fotografii remarcabile in albume de familie, este pacat sa ramana acolo. Ne putem bucura cu totii de ele.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign