Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Bucureştenii, campioni la impoliteţe

18 octombrie 2012 Bucurestii Vechi Si Noi Foloasele ratiunii

Intr-un top care a măsurat gradul politeţe al locuitorilor din marile oraşe ale lumii, realizat recent de revista Reader’s Digest, Bucureştiul s-a situat pe penultimul loc, fiind întrecut la capitolul impoliteţe doar de oraşul indian Mumbai. La polul opus, metropola cu cei mai politicosi oameni este New York, urmat de Zurich si Toronto. Pentru realizarea topului, revista a trimis reporteri în 35 de ţări, unde au desfăşurat trei teste: au mers în clădiri publice de douăzeci de ori în spatele oamenilor pentru a vedea dacă le ţin uşa deschisă, au cumpărat mici obiecte din 20 de magazine pentru a vedea dacă vânzătorul spune „mulţumesc“ şi au scăpat pe jos un dosar plin de hârtii de 20 de ori în locuri aglomerate pentru a vedea dacă cineva îi ajută.

,,Dispariţia bunelor maniere şi înlocuirea lor cu bădărănia este, în primul rând, consecinţa scăderii nivelului de educaţie.”

Alfred Bulai

sociolog

Sursa-adevarul.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign