Despre blocul înclinat de pe şoseaua Giurgiului

30 octombrie 2012 The Hungry Mole Bucuresti, simplu

scris de Ando

Nişte probleme personale m-au obligat în ultima lună să merg mai des pe şoseaua Giurgiului. Şi, când nu mă grăbesc, fac pe jos porţiunea de la Pieptănari până la Toporaşi – zona în care am locuit vreo 12 ani.

Aşa se face că trecând prin dreptul blocului din imagini mi-am adus aminte despre povestea lui.

Blocul se află la nr. 63-65, cam la 500 de metri de Şura Mare – imediat după staţia Muzeul George Bacovia – pe partea stângă cum mergi spre Toporaşi.

Mi-e greu să precizez anul… să fi fost 1963 -1964? Mergând zilnic cu tramvaiul la şcoală, mi-au atras atenţia discuţiile pasagerilor despre acest bloc care, la puţin timp dupa finalizarea construcţiei… s-a înclinat!

Întărâtat de dezbaterile ad-hoc, împreună cu un coleg de clasă şi de drum, chiar am coborât odată la locul faptei. Blocul era evacuat, erau montate panourile de împrejmuire ale şantierului şi se lucra la el.

Nu te puteai apropia prea mult, aşa că am dat noi roată, ne-am zgâit din toate părţile şi nevăzând nimic spectaculos, am şters-o la ale noastre. Pe urmă, am şi uitat de întâmplare. Vă daţi seama că, la vârsta pe care o aveam atunci, dacă blocul a rămas încă în picioare, a trecut rapid pe al “enşpelea” plan al preocupărilor mele.

Mai ales că, după consolidare, locatarii s-au mutat înapoi – deci totul a reintrat în normal.

După aproape 50 de ani, aşa cum vă spuneam la început, mi-a revenit în minte episodul cu pricina şi am luat la răscolit Internetul în căutarea unor detalii, să zicem tehnice, sau a unor ceva relatări mai ample. Nu am găsit.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign