Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Cum să consumi / plătești mai puțin cu repartitoare

04 noiembrie 2012 Mihai Voicu A-mestecate

Dacă uitați robinetul termostatat la maxim, repartitorul continuă să înregistreze consum și după ce în cameră s-a făcut suficient de cald. Menirea robinetului termostatat este să întrerupă treptat căldura atunci când în cameră s-a făcut suficient de cald și să-i dea drumul treptat atunci când temperatura din cameră scade cu 1-2 grade. Asta se întâmplă însă doar dacă robinetul este reglat corect.

 Trei pași pentru a regla robinetul termostatat 
   1. dați robinetul la maxim
    2. așteptați ca în cameră să se facă suficient de cald (exemplu 24 grade)
    3. închideți foarte ușor robinetul până când nu se mai aude apa circulând prin calorifer

  De obicei punctul corespunzător lui 24 grade Celsius este undeva în jurul gradației „3” a robinetului termostatat. Acest punct variază însă de la model la model și chiar de la calorifer la calorifer. Este recomandabil să aplicați procedeul la fiecare calorifer în parte și să notați la fiecare punctul optim.

   Reglat corect, termomentrul termostatat ține o temperatură relativ constantă în cameră (plus/minus 1-2grade), cu condiția ca agentul termic să fie suficient de fierbinte. În cazul în care căldura nu pornește suficient de repede cu reglajul de mai sus, puteți da robinetul 1 microgradație (1-2milimetri) mai tare. Rotind robinetul o microgradație, temperatura de pornire a termostatului se modifică cu 1-2 grade Celsius.

Alte sfaturi pentru economisire

 Descrierea mai detaliată a modului de funcționare și de calcul în cazul repartitoarelor puteți găsi într-un articol mai vechi de-al meu.

sursa-http://mihvoi.blogspot.ro/2011/11/cum-sa-consumi-platesti-mai-putin-cu.html

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign