Piaţa imobiliară, între lipsa de încredere şi lipsa de investitori

13 noiembrie 2012 Business Cover Business Cover

Cum piaţa imobiliară a fluierat rău în biserică de prin 2008 încoace, e firesc ca numărul de tranzacţii să fie redus şi cu valori mici. Aşa că, potrivit consultantului imobiliar Jones Lang LaSalle  (JLL), în al treilea trimestru al acestui an activitatea investiţională a avut în vârf achiziţionarea turnului Tower Center International de lângă Piaţa Victoriei de către oamenii de afaceri Dragoş Bîlteanu şi Ioannis Papalekas.

Litexco Stirbei Center

Litexco Stirbei Center

Papalekas şi Bîlteanu au plătit circa 47,5 milioane de euro pe Tower Center International, imobil falimentar şi aflat în blocaj de mulţi ani din cauza neînţelegerilor între proprietari. Alte două clădiri de birouri de volume mai mici, HQ Victoria şi Litexco Ştirbey Center, au intrat şi ele pe lista de tranzacţii, în vreme ce Auchan şi-a cumpărat magazinul din Ploieşti, unde funcţiona cu chirie.

Consultanţii consideră că pe piaţă vor putea apărea noi investitori care să evalueze piaţa, iar unele dintre fondurile de investiţii care deja au făcut afaceri pe piaţa internă ar putea reveni.

„Aceşti potenţiali cumpărători au fost refractari în a investi in pieţele mai puţin tradiţionale din Europa Centrala şi de Est, precum România, unde există incertitudinea condiţiilor macroeconomice; cu toate acestea, pe măsura ce avansează în evaluarea condiţiilor de ţară, ei îşi recapătă nivelul de confort necesar pentru a plasa investiţii pe piaţa românească”, completează consultanţii de la JLL.

În studiul Jones Lang LaSalle se susţine că dezvoltatorii imobiliari au finalizat în primele nouă luni proiecte de birouri de 44.000 mp, cu 14,4% mai puţin decât în perioada similară a anului trecut, iar suprafaţa închiriată în Bucureşti s-a redus cu 21% la 140.000 mp.

În trimestrul al treilea au fost inaugurate trei noi proiecte de birouri însumând circa 20.000 mp, respectiv AFI Business Park (13.700 mp), Aviatorilor Plaza (3.300 mp) şi Monolit Square (2.100 mp).

sursa-http://www.businesscover.ro/12-11-2012-piata-imobiliara-intre-lipsa-de-incredere-si-lipsa-de-investitori/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign