Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Stockholm

28 noiembrie 2012 [Raiden] A-mestecate
 

Cu cateva luni in urma am avut ocazia sa vizitez frumosul Stockholm – un oras foarte curat, ingrijit, precum oamenii ce-l locuiesc.

Stockholm panorama (1868)

E greu de crezut ca in secolul al XIX-lea Stockholm era considerat unul dintre cele mai murdare orase ale Europei, astazi este un exemplu de cum ar trebui sa arate, in mod normal, un oras.

Din pacate n-am avut foarte mult timp la dispozitie, insa am facut turul centrului istoric (Gamla Stan) unde seara, in orice zi a saptamanii, restaurantele si terasele sunt pline ochi de localnici elegant imbracati dar si de o multime de turisti.

Am observat ca multa lume prefera mersul pe bicicleta, chiar daca vremea este nefavorabila. Masinile sunt putine si n-am auzit un claxon cat am colindat orasul. Cu exceptia centrului istoric, arhitectura este ceva mai austera insa placuta ochiului, iar muzee sunt la orice pas si chiar aveti ce vedea, doar timp sa aveti. Cam frig si cam scump, insa merita vizitat, eu am ramas foarte placut impresionat de gradul inalt de civilizatie de acolo.

Va las sa va delectati cu o parte din pozele realizate acolo.

Riddarholmen Church
Un fel de Dambovita a lor, dar ceva mai ingrijita 🙂
Stortorget (The Great Square)
Swedish Academy
 
Gamla Stan – orasul vechi
 
 
Stockholm Palace
Royal Swedish Opera
Parliament House
House of Nobility
Matbaren Hotel
Gustav Adolf’s Square

Imi e greu sa nu fac o comparatie intre Stockholm si Bucuresti, macar in ce priveste orasul vechi, cladirile sunt ingrijite si peste tot este curat si ma intreb iar, de ce la ei se poate si la noi nu? 

 
postat de Alexandru Negoita
Tag-uri: ,
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign