SCRISOARE DESCHISĂ. SALVAŢI HOTEL CONCORDIA !

23 ianuarie 2013 Bucurestii Vechi Si Noi Editorial

SCRISOARE DESCHISĂ

Primarului General al Capitalei

Consiliului General al Capitalei,

subsemnaţii vă adresam un apel de forţă majoră. În strada Smârdan nr 39 se găseşte clădirea fostului Hotel Concordia unde Alexandru Ioan Cuza a fost ales în 23-24 ianuarie 1859 domn al Ţării Romaneşti, moment decisiv în realizarea Unirii şi a României moderne. Clădirea se află din păcate într-o stare de ruină avansată. Dacă nu se intervine rapid, ea se va prăbuşi în scurt timp. Amintim că în ultimii zece ani cel puţin, grupuri ale societăţii civile, intelectuali, artişti, gazetari, arhitecţi au mai atras atenţia asupra acestei situaţii extrem de grave. Primăria nu a răspuns şi nici nu a luat măsuri menite să impiedice ruinarea clădirii. S-a pierdut prin neglijenţa şi indiferenţa autorităţilor un timp preţios.

Facem un apel la dvs, să luaţi toate măsurile necesare pentru a impiedica ruinarea clădirii şi începerea imediată a restaurării ei pentru a o readuce in circuitul public. În acest fel se va păstra memoria unui mare şi unic moment de istorie bucureşeteană şi naţională.

 

Semnează

Neagu Djuvara,

Serban Sturdza,

Stelian Tănase,

Gabriel Bassarabescu

BUCUREŞTI, 23 ianuarie 2013

IMGP3449

sursa-http://www.stelian-tanase.ro/jurnal-de-bord/scrisoare-deschisa-salvati-hotel-concordia/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign