Taxele şi impozitele se „găsesc” acum şi la supermarket

11 martie 2013 Business Cover Business Cover

Dacă tot vă plac cumpărăturile şi mergeţi des prin supermarket, aveţi acum ocazia să vă plătiţi şi taxele şi impozitele locale în timp ce faceţi shopping. Visa Europe a convins câteva primării să intre într-o colaborare care presupune deplasarea de personal în magazine, unde vor exista tarabe (mă rog, standuri) la care vor fi încasate impozitele. Evident, perioada este limitată până la sfârşitul acestei luni, când expiră şi reducerea oferită de primării. Rămâne de văzut dacă şi casierii vor fi politicoşi sau se vor purta ca la locurile de muncă.

Shopping dupa taxe si impozite

Shopping dupa taxe si impozite

Taxele şi impozitele locale pentru sectoarele 2, 3 şi 4 din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş pot fi plătite cu cardul în nouă locaţii special deschise în perioada 4 – 31 martie în centre comerciale, ca urmare a unui parteneriat între Visa Europe, băncile membre din România şi primării.

Voluntari de la bănci şi primării vor asista contribuabilii la standurile special deschise zilnic, între orele 16:00 şi 20:00, în următoarele locaţii:

Plata taxelor şi impozitelor locale se poate face în cadrul locaţiilor speciale cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiaşi sistem informatic disponibil şi la administraţiile fiscale. Astfel, în baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plată, inclusiv eventualele restanţe, şi pot decide să le plătească parţial sau integral.

Totodată, taxele şi impozitele locale pot fi plătite cu cardul la 18 infochioşcuri instalate în supermarket-urile şi mall-urile din sectoarele 2 şi 6 din Bucureşti şi Ploieşti. Procedura de plată a taxelor şi impozitelor la infochişcuri presupune scanarea actului de identitate al contribuabilului pentru afişarea sumelor de plată şi introducerea unui card bancar pentru achitarea parţială sau integrală a obligaţiilor fiscale. Lista cu locaţiile unde sunt instalate infochioşcuri este disponibilă aici.

Unul din trei români consideră că plata taxelor este un proces dificil, în principal din cauza birocraţiei, a programului greu de respectat al administraţiilor locale şi timpului îndelungat necesar efectuării plăţilor, potrivit unui sondaj realizat în 2012 de GfK România la iniţiativa Visa Europe.

Parteneriatul dintre Visa Europe, băncile membre şi primării, face parte din campania naţională de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor şi impozitelor locale, derulată pentru al patrulea an consecutiv de Visa Europe şi băncile membre din România, în perioada februarie – martie 2013. Informaţii despre plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul pot fi accesate lawww.impozitecucardul.ro.

sursa-http://www.businesscover.ro/08-03-2013-taxele-si-impozitele-se-gasesc-acum-si-la-supermarket/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign