Amintiri din Bucuresti

17 iulie 2013 Alex Galmeanu Bucurestii in istorie

Avem deja nenumarate fotografii realizate de germanii detasati in Bucuresti in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Probabil sunt suficiente pentru a realiza o expozitie decenta. Astazi suntem in masura sa completam setul cu inca trei piese.

 

Prima imagine arata mai degraba a fotografie de familie. Vedem patru militari nemti, un militar roman si cinci civili. Pe spatele fotografiei este notat “Bukarest Dr. Ellenbiyen 24.07.1941″. Nu se conosc locul exact al fotografierii sau identitatea autorului.

A doua imagine este si cea mai interesanta. Este realizata in Piata Universitatii la intrarea pe actuala strada Toma Caragiu. Fanfara este formata din soldati romani si se afla in deplasare cu directia spre Biserica Rusa. Pe fundal in stanga vedem statuile de la Universitate iar in centru in departare cladirea Ministerului de Razboi (cladirea ce are cupola). Fotografia este datata 22.07.1941, autor necunoscut.

A treia imagine este realizata tot la Universitate dar la intersectia dintre Bd. Balcescu si strada Batistei (denumirile actuale). Vedem cladirea “Creditul Minier” ce exista si astazi. Fotografia nu este datata dar poarta stampila laboratorului unde a fost developata “Photographische VergroBerung PHOTO-KAGEE-Charlottenburg 652 Kantsrasse 21″. Imagine cu autor necunoscut.

sursa  –http://www.muzeuldefotografie.ro/2010/01/amintiri-din-bucuresti/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign