MANIPULARE PERFIDA LA ANTENA 3 IN CAZUL ROSIEI MONTANE

Manipularea prinde intotdeauna extrem de bine in Romania caci se stie, noi nu suntem saracii Europei degeaba ci pentru ca, de obicei, NOI MUNCIM NU GANDIM – cum asa de frumos au sintetizat masele imeghebiste in urma cu 23 de ani. La noi sunt intotdeauna unii care pentru un blid de mamaliga in plus sa puna umarul la compromiterea viitorului celorlalti. Antena 3 face astazi acest joc si mare parte a media se aliniaza caci RMGC i-a cumparat pe toti cu contractele lor de publicitate mincinoasa. Incredibil ce campanie agresiva a acestor indivizi se iteste pe toate posturile tv si in cea mai mare parte a paginilor de stiri din internet! Astazi, la pranz, la o emisiune pretins economica, s-a facut propaganda pe fata proiectului RMGC, cu scuza ca cei de la Alburnus Maior ar fi decis sa nu vina desi au fost invitati – fapt accentuat la toate calupurile de stiri urmatoare. Asta este practica cea mai comuna atunci cand se mimeaza o „dezbatere publica”: se umple studioul sau cadrul de filmare cu un puhoi de invitati. Evident, majoritatea sunt cei ai „cauzei corecte” pentru „jurnalisti” iar mingile sunt mereu aruncate la fileul acestora in timp ce aia cu bun simt sunt si putini si nici nu apuca sa spuna ceva ori atunci cand vor sa spuna sunt fie intrerupti cu nesimtire fie se nimereste ca tocmai atunci trebuie „sa intre publicitatea”. Deci nu-i condamn pe cei de la Alburnus Maior pentru absenta caci s-a vazut clar ce cohorta de unsurosi a invitat A3 sa ne vorbeasca despre virtutile proiectului cu pricina. In timpul asta, protestatarii contra proiectului sunt sistematic minimizati si ridiculizati fiind, nu-i asa, doar niste „hipsteri” comunistoizi care nu stiu nimic, lozinca ce vad ca e preluata de multe persoane care altfel se dau intelectuale si principiale … Revin, cacealmaua cu „dezbaterea” sau cu „referendumul” nu face decat sa dea o pseudo legitimitate acestei initiative cu potentiale mari beneficii pentru unii putini si cu iluzorii avantaje pentru natie dar cu viitoare note de plata previzibil foarte incarcate. Asta pentru ca, in general, votantii nostri reactioneaza „decat” din stomac si nu cu creierul. Pentru principii si libertati s-au revoltat ungurii in ’56, cehii in ’68, polonezii in ’80. Ne facem iluzii ca romanii au iesit in strada pentru liberatate asa cum inca ne facem iluzii ca n-am insemnat nimic in istorie niciodata doar pentru ca ne pierdeam timpul si energiile ca sa aparam occidentul de turci. In realitate, la fel ca in ’77 in Valea Jiului, si in ’89 majoritatea a iesit doar pentru ca li se taia curentul si pentru ca era criza de alimente asa ca ii agasa salamul cu soia … Poate ca in ’89 as fi fost si eu considerat „hipster” sau poate un simplu huligan dupa cum ii caracteriza Ceausescu pe revoltatii din Timisoara in primele zile. Atunci cand era vorba intr-adevar despre libertati, precum la Brasov in ’87, miscarea a fost anemica si repede inabusita.

Iata cateva exemple de maniera de reactie din ficati a votantului (e adevarat ca si postacii basisti sunt extrem de virulenti si aparent numerosi) tipic:
 
Un comentariu care arata cat de ridicola e scuza lui Basescu pentru a nu merge la ONU (lipsa de bani) in conditiile in care pentru lucruri lipsite de importanta are resurse atrage multe voturi negative. Comentariul de raspuns care doar arunca o insulta atrage chiar mai multe voturi de apreciere! Poate ca as intelege asta daca  mi-as spune ca nu sunt decat reactii false gestionate de postaci.

Iata insa mai jos un comentariu care constata ca justitia este oarba la crimele de patrimoniu si care starneste preponderent nemultumirea electoratului roman. Si tind sa cred ca reflecta cumva o opinie care s-ar putea dovdi majoritara caci am vazut astfel de reactii chiar si de la Victor Rebengiuc atunci cand se vorbea de Hala Matache:

Si ceea ce accentueaza cel mai mult caracterul de parameci al electoratului romanesc este faptul ca niste explicatii care indica de ce un lucru se intampla intr-un fel si nu in altul, cu citarea articolului exact de lege care se aplica acelei situatii genereaza doar evaluari negative si niciuna pozitiva:

Asta este tara si astea sunt motivele pentru care imi dau seama de ce viitorul NU „suna bine” pe aici … Desi imi propun de multa vreme sa nu ma mai supar, sa adopt atitudinea „mi se rupe”, nu prea reusesc si de aceea ma cam enervez zilnic fara rost.
Luati-va dracului aurul ala fara sa mai mimati dezbateri si dati cianura aia odata, s-o terminam mai repede! Dupa noi potopul!
Asta-i „Ponta ce-o pontesc” cum ar fi putut spune personajul de film Mihai Viteazu …