Plimbare în Parcul Titan

09 septembrie 2013 The Hungry Mole Bucuresti, simplu

scris de Ando

Îl consider, fără îndoială, unul din parcurile frumoase ale Bucureşti-ului. În primul rând, este mare – fiind avantajat de forma şi întinderea lacului (numit încă de multa lume – I.O.R. , dată fiind vecinătatea cu fabrica de aparatură optică). În plus, configuraţia malurilor a permis amenajarea pe porţiuni mari de terase, străbatute şi ele de alei de unde poţi admira priveliştea lacului.

 

Aşa se face că, deşi este înconjurat de unul din cele mai mari cartiere ale oraşului, nu ai senzaţia de aglomeraţie şi găseşti fără greutate, destule locuri liniştite. Nu ştiu cum arăta iniţial, acum fiind ” secţionat” în două de podul bulevardului Liviu Rebreanu. Pe sub pod însa, se poate face, fără probleme, trecerea dintr-o secţiune în cealaltă, fiind totodată amenajate şi scări de acces la şi de la bulevardul amintit.

 

Se vede clar că, de mai mult timp, este unul din punctele forte ale primăriei sectorului 3 şi asta nu e rău. La urma urmei, Balta Albă, cartierul care-l înconjoară, este cam de mărimea unui oraş mare din ţară.

Aşa se face că avem şi statui :

  

şi fântâni arteziene

  

şi diverse alte amenajări peisagistice

 

În al doilea rând, vegetaţia. Este bogată şi bine îngrijită. Chiar pe vipia verii, iarba peluzelor este de un verde curat. De aici şi abundenţa de alei umbroase, ceea ce pentru unul ca mine, rău de căldură, este un mare hatâr.

   

Bineînţeles că nu lipsesc locurile de joacă pentru copii dar şi alte diverse amenajări (umbrare cu mese, zone cu aparate de gimnastică pentru adulţi, sau cunoscutul cinema in aer liber.

 

Există un număr rezonabil de chioşcuri şi terase aşa că poţi sta la taifas la o cafea sau la o bere sau poţi “scăpa”, la nevoie, de cei mici cu o ronţişoară sau cu un suc.

 

Şi totul pivotează, firesc, în jurul lacului, care lac arată bine. Este curat, cu răţuşte şi broaşte ţestoase şi cu… lebede pentru plimbări (adică hidrobiciclete).

 

Insule, canale, podeţe completează decorul lacului.

  

Nu lipsesc nici pescarii, deşi nu ştiu cum stă situaţia cu peştele prins. Să nu uităm însă că aici e vorba, în primul rând de răbdare, calitate fără de care nu te numeşti pescar!

Aşa cum spuneam, per ansamblu, parcul arată bine. Sunt şi destule mijloace de transport în comun cu care poţi ajunge, plus metroul, aşa că de multe ori, l-am preferat Herăstrăului.

Din păcate o suprafaţă considerabilă este, cum s-ar zice, “în pârloagă” fiind retrocedată, fapt care, bineînţeles, constituie acum subiect de afişaj cu vădit caracter politic.

Nu intru în detalii, ce şi cum a fost sau cum s-a făcut. Cert este că, deocamdată, această zonă este neglijată şi strică imaginea parcului.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign