Bucureștiul văzut din București

17 octombrie 2013 Bucurestii Vechi Si Noi Bucuresti, simplu, Bucurestii noi

 

 

Bucureștiul, cu bune și rele, are frumusețile lui. Așa cum este el, trăim într-un București pe care îl numim ”acasă”. Ne-am obișnuit cu el și poate am uitat să-l privim cu fascinație. Să-l privim ca și cum ar fi o capitală în care zac frumuseți ce au trecut testul timpului. Ce am face dacă ne-am afla în kilometrul 0 al capitalei? Conduși de primul impuls, unde ne-am dori să ajungem? Asta am vrut să aflăm de la câteva vedete pe care am avut ocazia să le întâlnim.

Anca Pop: „ Centrul Vechi… gălăgia, oamenii care se distrează, beau și cântă pe stradă”.

Andrei Dumitrașcu: „ Prima oară, spre Unirii…”.

Nicoleta Luciu: „ Centrul Vechi, la terase și la plimbare”.

Andra Măruță: „Spre casă..”

Nuami Dinescu (Tanța): „ Către Piața Romană m-aș duce pentru că acolo stau”.

Connect-R: „ Fără să stau pe gânduri m-aș îndrepta către casă, acasă la ai mei”.

Cătălin Josan: „ Către casă, stau la 300 de metri de kilometrul 0”.

Cătălin Dezbrăcatu : „ M-aș lua după cea mai frumoasă femeie și m-aș ține după ea”.

Anca Tatomir: ,,La Grădina Icoanei… iubesc foarte mult Grădina Icoanei!”

 Gabriela Firea: ,, Dacă mă întrebați spre ce zonă verde m-aș îndrepta, v-aș răspunde fără ezitare că m-aș plimba în Parcul Carol. Am stat mult timp în apropierea Parcului Herastrau, am fost de nenumarate ori acolo atunci cand Tudor era mic, și pot spune că este un loc minunat. Parcul Carol este un parc mai mic ca suprafață, dar pentru mine are farmecul Bucureștiului de altădată… îl pot asemăna unui domn în vârstă, înțelept, maiestuos, elegant… Îndrăgesc foarte mult aleile cu tei și castani, potecuțele care îți dau impresia că ești în pădure… Din păcate, programul meu extrem de încărcat mă împiedică să pot visa, așa cum o faceam mai demult, pe una din bancile sale…”

 

Fie că vrem să recunoaștem, fie că nu, asta este părerea generală a bucureștenilor. Majoritatea văd Bucureștiul frumos pentru că este ”acasă” și nu pentru că este un oraș cu istorie, un oraș plin de inspirație, un oraș cu locuri care merită perindate. Și nu sunt de condamnat…  Într-un cotidian aglomerat, ”grăbit” și poate murdar, sentimentul de „acasă” este cel care dă frumusețe unui loc.

 

Articol realizat de Alina Ghețu și Alexandra Pandelescu

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign