Calatorii in spatiul cosmic, aselenizare si meteoriti

12 noiembrie 2013 Sandra Ecobescu Evenimente

man_on_the_moon-370x222

Fundatia Calea Victoriei va invita sambata 16 noiembrie, ora 11:00, la atelierul de astronomie Calatorii in spatiul cosmic, aselenizare si meteoriti, sustinut de Adrian Sonka, coordonatorul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Vom discuta despre temele cele mai interesante si controversate din domeniul astronomiei: prima expeditie pe Luna, meteoriti, calatorii in spatiu, evolutia Soarelui etc.

Cu ajutorul imaginilor si inregistrarilor video vom descoperi, intr-o atmosfera relaxata, un subiect fascinant: universul pe care il locuim.

Temele celor cinci intalniri sunt:

1. Spatiul cosmic – cucerit!

Afla cum se merge in spatiu si de pe ce corp ceresc poti deveni cosmonaut cu bicicleta. 🙂

Vorbim despre primii oameni care au calatorit in spatiu, primele misiuni si statiile spatiale. Aflam de ce plutim in spatiu si cum este viata de cosmonaut.

2. Aselenizarea – cea mai importanta calatorie spatiala de pana acum

Afla cum s-a ajuns pe Luna, cum au decurs misiunile spatiale selenare si ce am aflat in urma acestora, cu filme si fotografii de la fata locului. In plus, descopera cum am putea merge pe Marte.

3. Impact – fereste-te, cad meteoriti!

Anual pe Pamant cad sute de tone de meteoriti. Afla ce s-ar intampla daca ar cadea un asteroid la tine in cartier. Descopera cand (si daca) se va produce urmatorul impact si ce putem face pentru a ne proteja.

4. Unde sunt Extraterestrii?

Descoperim impreuna numarul civilizatiilor extraterestre din Galaxie. Afla cum si unde am putea descoperi alte civilizatii, precum si modul in care am putea comunica cu ele.

5. Soarele – prieten sau dusman?

Eruptii, explozii, raze X si raze gamma, furtuni geomagnetice. Afla ce are Soarele cu noi si ce putem face pentru a ne proteja. Discutie despre viitorul (evolutia) Soarelui si modul in care poate continua viata pamantenilor.

 

Lector: Adrian Sonka

Data incepere: 16 Noiembrie 2013; Ora curs: 11:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptamanal, sambata

Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 180 ron

Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign