la revedere, 48!

13 noiembrie 2013 The Hungry Mole Bucuresti, simplu

Recent Regia de transport a făcut cîteva modificări şi desfiinţări de linii. Şi uite că 148 se desfiinţează din nou.

148 a fost autobuzul care a dus bucureşteanul la Pădurea Băneasa încă de la sfîrşitul anilor ‘50. Îniţial cu indicativul „B” (de la Băneasa) şi apoi cu „48”. În anii ‘80 linia a primit indicativul 148 – era deja vremea cînd autobuzele astea erau folosite şi de angajaţii de la I.P.R.S. – şi veneau destul de des, cînd erau orele de intrare şi ieşire.

Bucureşteanul acelor timpuri mai ţine minte şi că duminica, în timpul „sezonului”, linia 148 se desfiinţa, şi în locul ei apărea o linie de agrement – 648 – cu tarif mai mare (2,50 faţă de 1,75).

148 se defiinţează în 1994, cînd la I.P.R.S. este dus autobuzul 301. Ulterior se reînfiinţează, cu statut de linie-fantomă. Azi iată că nu mai e nevoie de 148, nici de I.P.R.S…. Poate linia asta, prelungită în inima zonei Pipera-Tunari, ar mai fi atras ceva trafic; dar din păcate, Pipera-Tunari nu aparţine de Bucureşti, ci de Voluntari – localitate care şi-a organizat un serviciu de transport propriu, cu patru linii de autobuz.

———-

Pe lîngă 148, R.A.T.B. renunţă şi la 254 şi (recent) la 181. Despre utilitatea lui 254 nu-mi dau cu părerea, pentru că nu cunoşteam cîtă lume ducea la „Dragonul Roşu”; dar 181 era un autobuz care făcea (sau, dacă avea o frecvenţă decentă, ar fi făcut) mult bine celor care voiau să străbată strada Râmnicu Sărat.

Cu acelaşi drum, se scurtează traseul lui 101 – va întoarce din nou la Bucur Obor, ca-n anii ‘90. Poate că nu e o mişcare rea.

Din păcate, nu avem nici o veste despre linia 102, a cărei divizare aduce în continuare prejuducii serioase călătorului; împărţirea traseului-mamut în două linii (102: Cora Pantelimon – CET Vitan şi 202: CET Vitan – Gara Progresu) rămîne cea mai mare porcărie recentă a R.A.T.B.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign