CASA POPORULUI inclusă de americani in top 21 cele mai bizare construcţii din lume

23 decembrie 2013 Radar De Media Radar de media

Palatul Parlamentului din Bucureşti a fost inclus într-o listă de 21 de “construcţii bizare şi aparte din lumea întreagă” alcătuită de un site american, din care mai fac parte clădiri inedite din Abu Dhabi, Suedia şi Franţa. (buzzfeed.com)

enhanced-buzz-24994-1387468437-17

1. Capital Gate — Abu Dhabi, UAE

 Capital Gate — Abu Dhabi, UAE
Capital Gate este o clădire de tip zgârie-nori cu uz mixt (comercial și rezidențial), localizată în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite și adiacentă Centrului Național Expozițional din Abu Dhabi. Clădirea se face remarcată printr-o înclinație impresionantă de 18° spre vest, iar înălțimea sa de 160 de metri și 35 de etaje o face una dintre cele mai înalte clădiri din localitate. (Source: Quora)

2. Svalbard Global Seed Vault — Longyearbyen, Norway

 Svalbard Global Seed Vault — Longyearbyen, Norway
Este o cladire de 100 de metri cubi construita intr-un munte de pe insula arctica Spitsbergen in care se pastreaza 10.000 de tipuri de seminte, departe de orice catastrofa care ar putea avea loc pe Terra.  (Source: Quora)

3. The Crooked House — Staffordshire, United Kingdom

4. The Piano House — Anhui, China

The Piano House — Anhui, China

Casa –pian”, o cladire impresionanta, pe care autoritatile o folosesc pe post de spatiu expozitional. Cladirea este prevazuta cu un lift de sticla, ascuns intr-o vioara. Umbla vorba, insa, ca turistii care ajung in fata casei sunt mai putin interesati de expozitiile gazduite de aceasta si mai mult de forma trasnita a cladirii, care are si lift in ton. Mai exact unul ascuns in interiorul unei uriase viori din sticla. Potrivit autoritatilor chineze, de la deschiderea Casei-pian, numarul turistilor a crescut semnificativ, semn ca arhitectii care au proiectat cladirea au fost mai mult decat inspirati. (Source: Quora)

 

5. Palace of the Parliament — Bucharest, Romania

 Palace of the Parliament — Bucharest, Romania
Măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ. Are 12 nivele la suprafață și alte 8 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume. (Source: Quora)

6. Turning Torso — Malmö‎, Sweden

Turning Torso — Malmö‎, Sweden

Acesta este de fapt o cladire zgarie nori, fiind in acelasi timp cea mai inalta din Suedia si din toate tarile nordice. La momentul in care constructia a fost finalizata, aceasta era cea mai mare cladire din Scandinavia. In zilele noastre Turning Torso este a treia cea mai mare cladire rezidentiala din Europa, dupa Palatul Triumfului din Moscova si Turnul Cerului din Wroclaw. Pornirea Trunchiului are o inaltime de 264 de metri, 54 de etaje si un acoperis de 190 de metri inaltime. (Source: Quora)

 

7. Antilla — Mumbai, India

Antilla — Mumbai, India

Denumita Antilla, cladirea gazduieste trei heliporturi, o sala de fitness, una de cinema, un studio de dans si sase etaje subterane destinate parcarii a 160 de masini. Fiecare etaj al turnului are un design propriu si diferit fata de celelalte. In imensa cladire locuieste Mukesh Ambani impreuna cu sotia si cei trei copii, dar si cu staff-ul, care este compus din 600 de persoane.  (Source: Quora)

 

8. Kunsthaus — Graz, Austria

Kunsthaus — Graz, Austria
Kunsthaus Graz este un important muzeu de arta contemporana. A fost deschis publicului in 2003.  (Source: Quora)

9. Heydar Aliyev Cultural Center — Baku, Azerbaijan

Heydar Aliyev Cultural Center — Baku, Azerbaijan
Finalizată în mai 2012, clădirea găzduieşte o bibliotecă, un muzeu şi mai multe săli de spectacole şi de conferinţe. La doar câteva luni de la inaugurare, în luna iulie, în clădire a izbucnit un incendiu, însă nu s-au înregistrat pagube materiale semnificative, stricăciunile fiind rapid remediate.  (Source: Quora)

10. Crazy House — Dalat, Vietnam

Această casă din Vietnam este denumită oficial Casa de oaspeți Hang Nga. Și totuși, toți localnicii au redenumit acestă capodoperă arhitecturală Dalat Crazy House. Ei bine, această casă este într-adevăr ciudată, pentru că nu seamănă cu nicio clădire clasică. Aspectul său neobișnuit o face să arate precum un castel din basme și ar putea foarte bine să fie considerată și muzeu. (Source: Quora)

11. Monte Rosa Hut — Zermatt, Switzerland

Monte Rosa Hut — Zermatt, Switzerland
Amplasarea la peste 2 800 de metri altitudine, în imediata apropiere a trei gheţari – Gorner, Grenz şi Mont Rose –, într-un loc predispus condiţiilor meteo extreme, fără racordare la electricitate şi apă curentă, a transformat construirea noii cabane Monte Rosa într-o adevărată provocare pentru arhitecţi şi ingineri. (Source: Quora)

12. Lotus Temple — Delhi, India

Lotus Temple — Delhi, India
Templul Lotus este o constructie moderna, sub forma unei floare de lotus, situat in cartierul Bahapur din New Delhi. Templul are o inaltime de 34 m iar diametrul la baza este de 72 m. Este construit numai din marmura, sticla si panze subtiri din beton armat. in jurul templului sunt 4 fantani arteziene cu apa rece, care asigura aerisirea dar si oxigenarea templului. Templul este un fel de Taj Mahal modern care poate adaposti 1300 de persoane. (Source: Quora)

13. Ontario College of Art and Design — Toronto, Canada

Ontario College of Art and Design — Toronto, Canada
De la distanta, aceasta cladire pare sa leviteze deasupra unui cartier din Ontario. Pe masura ce te apropii de cladire ai impresia ca esti martorul unei intalniri de gradul 0 si asta datorita structurii si a pilonului de sustinere care nu numai ca are o pozitie laterala, dar e si de o alta culoare astfel incat ai impresia ca nici nu face parte din acelasi ansamblu. (Source: Quora)

14. Palais Idéal du Facteur Cheval — Hauterives, France

15. Krzywy Domek — Sopot, Poland

Krzywy Domek — Sopot, Poland
“Krzywy Domek” sau “Casa cocosata” ocupa prima pozitie in topurile celor mai originale si inedite constructii din lume, cu o arhitectura inspirata de benzile desenate ale ilustratorului polonez Jan Marcin Szancer.  (Source: Quora)

16. Ryugyong Hotel — Pyongyang, North Korea

Ryugyong Hotel — Pyongyang, North Korea
Construirea hotelului a inceput in anii ’80, dar a fost oprita in anii ’90, cand s-au terminat fondurile. Cladirea inalta de 330 de metri ar fi trebuit sa fie deschisa in 1989, cand ar fi avut titlul de “cel mai inalt hotel din lume”. O serie de catastrofe, printre care prabusirea Uniunii Sovietice, probleme financiare si dezastre naturale au dus la abandonarea constructiei in 1993. (Source: Quora)

17. Kansas City Library — Kansas City, Missouri, USA

Kansas City Library — Kansas City, Missouri, USA
Designul unic a făcut ca librăria să devină cunoscută în întreaga lume, pereții sunt făcuți în formă de cărți așezate una lângă cealaltă ca pe raftul unei biblioteci, cu numele și autorul cărților inscriptionate. Fiecare carte măsoară aproximativ 6,7 m înălțime și 2,7 lățime și sunt în total 22 de cărți. Librăria a fost construită în acest fel pentru a menține interesul locuitorilor la lectură ridicat. (Source: Quora)

18. Longaberger Headquarters — Newark, Ohio, USA

Longaberger Headquarters — Newark, Ohio, USA
Cei de la Compania Longaberger Basket își iubesc produsele atât de mult încât au vrut ca sediul lor s-a imite un “coș de piață mediu.” Construită din stuco peste oțel, clădirea are un atrium cu șapte etaje și două enorme “mânere” pe exterior, care sunt încălzite pentru a preveni formarea de gheață în timpul iernii. Fapt amuzant: clădirea este exact de 160 de ori mai mare decât un coș de piață reală. (Source: Quora)

19. Winchester Mystery House — San Jose, California, USA

20. Kugelmugel — Vienna, Austria

Kugelmugel — Vienna, Austria
In 1984, artistul Edwin Lipburger a construit o casa sferica intr-o regiune rurala a Austriei. Ea este denumita Kugelmugel (“casa de pe deal”). Autoritatile locale au vrut sa o darame, dar artistul a declarat-o republica independenta, el autoproclamandu-se presedinte. Din pacate, Lipburger aproape a ajuns in inchisoare din aceasta cauza. Acum, casa este doar o atractie turistica, ajungand in parcul Prater din Viena. (Source: Quora)

21. Coming soon: Tower Infinity — Incheon, South Korea

Coming soon : Tower Infinity — Incheon, South Korea
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign