Blocul Malaxa-Burileanu (ridicat 1935-1937 pe bulevardul Bratianu, actual Balcescu, arhitecti H. Creanga si H. Georgescu), o umbra a trecutului.

26 ianuarie 2014 [Raiden] Bucurestii lui Raiden

Blocul Malaxa-Burileanu (ridicat 1935-1937 pe bulevardul Bratianu, actual Balcescu, arhitecti H. Creanga si H. Georgescu), o umbra a trecutului.

Intrat intr-un con de umbra in timpul comunismului deoarece blocul-plomba din anii ’60 din stanga lui adapostea magazinul Unic (celebru in epoca), astazi arata jalnic.

Fotografie: Blocul Malaxa-Burileanu (ridicat 1935-1937 pe bulevardul Bratianu, actual Balcescu, arhitecti H. Creanga si H. Georgescu), o umbra a trecutului.

Intrat intr-un con de umbra in timpul comunismului deoarece blocul-plomba din anii '60 din stanga lui adapostea magazinul Unic (celebru in epoca), astazi arata jalnic.

Blocul Malaxa-Burileanu reprezinta un reper de baza al modernismului bucurestean din anii '30, incadrandu-se in edificiile emblematice construite intre 1930-1940 pe ceea ce azi numim bulevardele Balcescu si Magheru.

Pana dupa al Doilea Razboi Mondial, la parterul cladirii, pe coltul cu strada Clementei (actuala C. A. Rosetti), se gasea Vinaria Regala - un magazin special unde se comercializau vinuri produse pe domeniile Coroanei (Odobesti, Segarcea, Murfatlar, etc.).

Astazi, in urma degradarii fatadei, termopanizarii excesive (cu inchiderea balconului de sus - spatiu care ar fi trebuit sa ramana deschis pentru a evidentia jocul volumelor) si cu fel de fel de firme luminoase pestrite la parter, blocul si-a pierdut stralucirea. Si nu a venit inca o anvelopare termica si apoi o vopsire in culori stridente. Om vedea.

www.rezistenta.net

Blocul Malaxa-Burileanu reprezinta un reper de baza al modernismului bucurestean din anii ’30, incadrandu-se in edificiile emblematice construite intre 1930-1940 pe ceea ce azi numim bulevardele Balcescu si Magheru.

Pana dupa al Doilea Razboi Mondial, la parterul cladirii, pe coltul cu strada Clementei (actuala C. A. Rosetti), se gasea Vinaria Regala – un magazin special unde se comercializau vinuri produse pe domeniile Coroanei (Odobesti, Segarcea, Murfatlar, etc.).

Astazi, in urma degradarii fatadei, termopanizarii excesive (cu inchiderea balconului de sus – spatiu care ar fi trebuit sa ramana deschis pentru a evidentia jocul volumelor) si cu fel de fel de firme luminoase pestrite la parter, blocul si-a pierdut stralucirea. Si nu a venit inca o anvelopare termica si apoi o vopsire in culori stridente. Om vedea.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign