România. Închis pentru inventar la Compania “Passe-Partout Dan Puric”

21 ianuarie 2014 Radar De Media Radar de media

Sambata, 25 ianuarie, de la orele 19:00, la Teatrul de pe Lipscani va vom spune o poveste dulce amară despre o lume dispărută sau nu în ’89. O călătorie în timp, o rememorare a trecutului acestui popor. Un spectacol vintage. 

ROMÂNIA. Închis pentru inventar foto Tomoaki Minoda

“Ne-am imaginat un scenariu suprarealist. Cum ar fi dacă la întoarcerea în țară am găsi sub inscripția România o alta, scrisă de mână, în grabă: <<Închis pentru inventar>>. Români cu bagaje, copii, turiști, străini, televiziuni, cu toții privind peste gard în România aflată dintr-o dată la un moment important. O dare de seamă în fața istoriei sau pur și simplu un pas suspendat în aer, venind dintr-o întrebare legitimă: și totuși cine am fost noi în anii <<aceia>>. Ce am gândit, ce am visat, cu ce ne hrăneam existența, cum erau soarele, aerul, apa, dragostea, râsul, durerea. Erau la fel ca acum sau erau estompate de un sistem închis și opresiv? Sau poate erau mai colorate, mai pline de substanță într-o lume în care imaginația era un loc de refugiu. Acest spectacol nu este o teză sau o lecție de istorie. E doar o înșiruire de diapozitive colorate sau alb-negru reprezentând imagini din viața unor oameni din acea lume.”

Despre românii care au încercat să emigreze în perioada comunismului s-a scris mult. Despre Securitatea care pândea fiecare mișcare s-a tot vorbit. Pentru cozile interminabile de la carne, lapte și fructe stau mărturie numeroase fotografii și relatări din epocă.

Cum era, de fapt, viata de zi cu zi a unei familii din Romania? Care erau problemele si bucuriile lor?
Cu: Dragoș Huluba, Eduard Adam, Violeta Huluba.
Regia: Dragoș Huluba

Bilete și rezervări la Casa de bilete a Companiei de teatru “Passe-Partout Dan Puric” din str. Lipscani 53.
Telefon 021-315.89.80 sau 0761.319.819.

Foto: Tomoaki Minoda
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign