Biblioteca Naţională în pericol. Blestemul bibliotecarilor pe capul lui Gigel Ştirbu

25 februarie 2014 George Damian Arte si artisti

 

biblioteca nationala a romaniei

Gigel Sorinel Ştirbu, ajuns ministru al Culturii printr-o glumă proastă a sorţii insistă să transforme în cârciumă Biblioteca Naţională a României, mergând pe urmele sinistrului Daniel Barbu. N-ar fi prima oară când o instituţie culturală, plasată prost în centrul oraşului şi în calea năpârcilor investitoare, ar fi transformată în local de consumaţie. Avem exemplul Muzeului Ţăranului care a devenit restaurant la modă, dar şi Muzeul de Istorie Naturală Grigore Antipa în interiorul căruia a fost deschisă o cafenea, iar pe timp de vară găzduieşte în curte o terasă unde se poate servi bere.

În înghesuiala mediatică a tuturor tâmpiţilor multe măgării se strecoară pe sub uşă. Aşa a fost cazul HG 862 din 6 noiembrie 2013 prin care Ministerul Culturii preia în administrare directă o treime din spaţiul actualei Biblioteci Naţionale a României. Care clădire e în buricul târgului şi nu poate sta neexploatată de nişte băieţi şmecheri. Dacă ar mai exista jurnalişti de investigaţie serioşi sunt sigur că vom afla şi cine stă în spatele HG 862 şi ce spaţiu de nunţi şi voie bună va deschide. Cu siguranţă un băiat cu bani care a fost torturat în tinereţe de corigenţe şi repetenţie. Deocamdată în presă a apărut un singur semnal despre această măgărie, anume aici.

Măgăria cea mai mare este că prin HG 862 Ministerul Culturii vrea să schimbe destinaţia unor spaţii care deja sunt amenajate şi folosite pentru activităţile Bibliotecii Naţionale. Nu-i mai satură Dumnezeu, ar fi în stare să arunce în Dâmboviţa toată comoara din depozite şi să toarne acolo un hotel.

P.S. Surse iniţiate în Mistere Mari şi Mici îmi spun că există o structură discretă a bibliotecarilor posesoare ale unor blesteme bătrâneşti. Vă mai amintiţi cum a vrut Adrian Năstase să prăduiască clădirea actuală a Bibliotecii Naţionale şi să-şi facă el guvern pe malul Dâmboviţei? Ştiţi ce a păţit atotputernicul Năstase. Dacă se pun bibliotecarii cu blestemele lor pe Gigel Ştirbu nu ştiu ce se alege de el. Să fim drepţi: Gigel Ştirbu s-ar putea să nu fie vinovat de HG 862, el a venit la minister după adoptarea ei. Dar Gigel Ştirbu ar putea face o treabă bună şi să anuleze cumva măgăria asta.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign