Grajd Arena

25 februarie 2014 The Hungry Mole Bucuresti, simplu

Capătul Berceniului este deja un pol comercial. Lumea se duce aici – pe fosta aşa-numita „platforma Metalurgiei” să-şi umple cu folos plasele şi portbagajele.

Totuşi, locul nu-i prietenos, nici plăcut. Strada Turnu Măgurele – fosta Dumitru Petrescu – e îngustă, super-aglomerată şi periculoasă, fiindcă are un rol de centură internă în partea de sud.

Asta e. Dar nici construcţiile comerciale nu-s o frumuseţe. Garajul de autobuze Obregia şade aiurea pe colţ; îi dai ocol pe-un trotuar îngust şi ajungi – pe lîngă o benzinărie – la marele centru comercial de-i zice Grand Arena.

Nu mi-a plăcut centrul ăsta, deşi nu mă dau îndărăt să mai trec pe aici. E ditamai clădirea, cu o alee puchinoasă de acces, cu ieşiri auto enervante, cu o parcare murdară şi cu un interior degradat – părerea mea.

Cel mai mult, însă, îmi displace spaţiul aşa-zis verde din faţă, de la stradă:

  

Ăsta e spaţiu verde? E tăpşan, e imaş, e păşune – e tot ce vrei, dar nu e spaţiu verde. E un maidan, e plin de noroi, de mizerie.

Poate pe planşa proiectanului, această zonă trebuia să fie modernă, îmbogăţită cu strălucire şi civilizaţie.

Da-i doar – nu „Grand” – ci Grajd Arena.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign