Observatorul Astronomic București

07 februarie 2014 Andrei Slavuteanul Bucurestii lui Raiden

București, atunci și acum. Bulevardul Colței la 1910 vs. bulevardul Lascăr Catargiu în prezent.

Casa Amiralului Vasile Urseanu, devenită Observatorul Astronomic București, între aspectul îngrijit de odinioară și degradarea actuală. Pe lângă faptul că fațada se prăbușește, întregul Observator Astronimic este prăfuit la interior, atât când vorbim de starea exponatelor cât și de modul de prezentare a informației, aflat încă în anii ’70 în cel mai bun caz.
Fotografie: București, atunci și acum. Bulevardul Colței la 1910 vs. bulevardul Lascăr Catargiu în prezent.

Casa Amiralului Vasile Urseanu, devenită Observatorul Astronomic București, între aspectul îngrijit de odinioară și degradarea actuală. Pe lângă faptul că fațada se prăbușește, întregul Observator Astronimic este prăfuit la interior, atât când vorbim de starea exponatelor cât și de modul de prezentare a informației, aflat încă în anii '70 în cel mai bun caz.

Consolidarea și renovarea acestui edificiu ar trebui să fie o prioritate pentru autorități. Amenajarea terasei s-ar putea face mult mai bine, la fel și cea a curții.

Din 1910 încoace s-a construit mult pe lângă Casa Urseanu, iar bulevardul Colței (tronsonul Victoriei-Romană) a trecut prin încă două denumiri - Lascăr Catargiu (interbelic și prezent) și Ana Ipătescu (comunism). Vegetația scăpată de sub control și trotuarul de azi, infinit mai slab calitativ și estetic decât cel de epocă sunt elemente de netrecut cu vederea.

Observatorul Astronomic, încă o dovadă de crimă premeditată împotriva patrimoniului bucureștean.

www.rezistenta.net
Consolidarea și renovarea acestui edificiu ar trebui să fie o prioritate pentru autorități. Amenajarea terasei s-ar putea face mult mai bine, la fel și cea a curții.

Din 1910 încoace s-a construit mult pe lângă Casa Urseanu, iar bulevardul Colței (tronsonul Victoriei-Romană) a trecut prin încă două denumiri – Lascăr Catargiu (interbelic și prezent) și Ana Ipătescu (comunism). Vegetația scăpată de sub control și trotuarul de azi, infinit mai slab calitativ și estetic decât cel de epocă sunt elemente de netrecut cu vederea.

Observatorul Astronomic, încă o dovadă de crimă premeditată împotriva patrimoniului bucureștean.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign