ROMANI, VI SE MAI DEMOLEAZA CEVA!

11 februarie 2014 Adrian Craciunescu Arte si artisti
La Oradea. Exista, pana ieri si poate si pana azi, o moara ce avea 130 de ani si arata cu adevarat impresionant. Atat de impresionant incat in urma cu 15 ani primaria dorea sa o consolideze/restaureze ca sa faca acolo biblioteca judeteana.


Am primit de la o sursa a carei anonimitate o voi pastra, imagini ale actvitatii de ieri pe acest sit:

Ceea ce se intampla este un rezultat direct al actualelor politici de anihilare a sistemului national de protectie a monumentelor istorice, asa slab cum era el. Comisiile zonale au fost facute tandari de catre marele om de cultura Daniel Barbu iar „descentralizarea” va fi bomboana de pe coliva. N-am avut altceva la indemana decat o adresa catre actualul ministru al culturii, o persoana care pare sa fie mai dedicata scopului pentru care ocupa functia publica. Iata ce am scris, fara speranta ca rezultatul va fi pozitiv pentru ca, din punct de vedere juridic nu prea e nimic de facut iar oamenii aia vor demola complet cladirea pana la sfarsitul saptamanii:
Dupa cum vedeti, distrugerea nu este produsa de niste „mitici” de la Bucuresti asa cum este des invocata scuza pentru unele porcarii care se intampla acolo, in zona „imperiala”, unde tot raul vine de aici, din „peninsula balcanica”. Sa spunem deci un ultim ramas bun Morii Emilia din Oradea!
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign