Romania interbelica in imagini – fotografii, fotografi si povestile lor

Fundatia Calea Victoriei va invita simbata, 22 februarie, de la ora 11:00, la evenimentul Romania interbelica in imaginifotografii, fotografi si povestile lor, unde veti avea ocazia sa retraiti atmosfera efervescenta din saloanele vremii.

Cu ajutorul povestilor adevarate si a imaginilor de epoca, istoricul Georgeta Filitti ne va conduce intr-o calatorie nostalgica in Romania interbelica.

Evenimentul are loc la Grand Hotel Continental, una dintre cele mai frumoase cladiri din oras, clasata ca monument istoric, candva centrul high-life-ului bucurestean.

Dupa Primul razboi mondial, Romania intregit cunoaste un rastimp de modernizare, unificare institutionala si armonizare sufleteasca. Tara se aliniaza odata in plus spiritului european printr-o arhitectura de avangarda; la fel se innoieste literatura, muzica, presa, moda. Viata publica e colorata, dinamica. Conferinte, competitii sportive, concerte, cortegii, comemorari, expozitii, restaurante si cafenele faimoase definesc, potrivit lui Paul Morand, Bucurestiul drept Micul Paris.

Unul din observatorii subtili ai acestui climat de efervescenta a fost fotograful Iosif Berman, cu ale carui imagini vom ilustra dialogul doamnelor Georgeta Filitti si Adina Stefan.

Doamna G. Filitti ne va schita – in prima parte – o imagine de ansamblu a acestei perioadei interbelice, a vietii sociale, culturale si politice, a atmosferei in spatiul public, a efervescentei culturale din saloanele vremii, de la baluri sau din cafenelele celebre.

In a doua parte a evenimentului, dna Adina Stefan ne va introduce in spatiul intim al vietii de familie a fotografului Iosif Berman. Vom descoperi imagini (din arhiva familiei, nepublicate) dintr-o lume plina de tandrete, originalitate si armonie in familie. Ne vom bucura de instantanee si de imagini construite subtil de fotograf, in care bucuria si zimbetul celor doua fete domina, in decorul unei lumi in transformare si pline de speranta.

România interbelică in imagini

Lector: Georgeta Filitti

Data: 22 Februarie 2014; Ora: 11:00

Cost: 30 ron ;Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron

Loc: Grand Hotel Continental, Calea Victoriei 56, intrare din str. Ion Campineanu (Sala Nicolae Grigorescu, et. 4)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro