Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

LOVITURA. Televiziunea si Radioul public vor avea programe extinse in limba maghiară

10 martie 2014 Radar De Media Radar de media

televiziune

Guvernul va finanţa din fondurile publice programe radio şi televiziune care să fie emise integral în limba maghiară pe întreaga durată a zilei, prevede programul adoptat de Executivul Ponta III, în şedinţa de guvern de vineri. Masura se regăsea şi în programul de guvernare 2013-2016 asumat de Guvernul Ponta II şi de fosta majoritate USL în Parlament.

“Asigurarea unor programe în limba maternă la radio şi televiziune pentru toate minorităţile naţionale, în special pentru comunitatea maghiară, astfel încât să se asigure satisfacerea nevoilor culturale şi de comunicare în limba maternă la nivel naţional. În acest sens vor fi extinse emisiunile studiourilor publice de radio şi televiziune finanţate din buget pentru ca acestea să emită în limba maghiară pe tot parcursul zilei”, prevede programul adoptat de Guvernul Ponta III.

Senatorul UDMR Laszlo Attila, membru al Comisiei pentru cultura şi mass-media, care controlează activitatea posturilor publice de radio şi televiziune, a arătat ca astfel vor fi alocate licenţe de emisie pentru noi posturi publice de radio şi televiziune în limba maghiară, cu caracter regional, scrie HotNews

În interpretarea senatorului UDMR din comisia de specialitate, emisiile în limba maghiară de la diferitele studiouri teritoriale, din intervale orare disparate, vor putea fi comasate într-un sigur program, care să se întindă pe întreaga durată a zilei, emis la nivel regoional.

“La nivelul studiourilor teritoriale ale posturilor publice, de la Târgu Mureş, Timişoara şi Cluj, odată cu modificarea grilelor de emisie, una dintre posibilele soluţii este ca minorităţile să aibă o frecventa proprie. Şi atunci dispar discuţiile din interiorul acestor instituţii privind suprapunerea unor emisiuni. Din discuţiile la care am asistat, o posibilă rezolvare este ca emisia sa se facă regional.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign