Situații inimaginabile pentru Marius Manole și Ilinca Manolache în Masculin-feminin

Marius Manole și Ilinca Manolache în Masculin-feminin-foto Oana Monica NaeSituații inimaginabile pentru Marius Manole și Ilinca Manolache în Masculin-feminin

Spectacolul “Masculin-feminin” ,scris și regizat de Lia Bugnar, se va desfășura luni, 10 martie, ora 22:00 la Teatrul Elisabeta, situat în Bulevardul Elisabeta nr  45. Distribuția spectacolului este formată din Ilinca Manolache, Marius Manole, Laura Creț, Andrei Araditis și Theodora Stanciu. Biletele se pot achiziționa online de pe situl bilete.ro. Informații suplimentare sunt disponibile la numerele de telefon 0727703703 și 0724927482.

“Piesa scrisă de Lia Bugnar, Masculin / Feminin, este o poveste de iubire, de regăsire, de acceptare și de înțelegere a ceea ce suntem. Începând cu înțelegerea noastră, în primul rând, și continuând cu înțelegerea semenilor noștri. Asistăm la întâmplările tragi-comice ale unei familii, cu răsturnări de situație care strică echilibrul relației, cumva monoton și banal, ne confruntăm cu dileme existențiale ale femeii, de genul s-a dus un fir la ciorap, dar regăsim și sentimente de iubire pură, momentele acelea în care îți întâlnești jumătatea.” (Georgiana Ene, blogger teatral)

“Masculin/Feminin” este, nu în ultimul rând, un spectacol filosofic. Din când în când, timpul se opreşte în loc şi cei doi copiii din pântecul Evei îşi visează viitorul, dar nu se încumetă să-l trăiască, preferând comfortul inexistenţei blazate. Marius Manole este îndeajuns de trist pentru a juca nenaşterea şi suficient de cinic pentru a o transforma în istoria tragi-comică a familiei sale. Ilinca Manolache zugrăveşte cu sarcasm fresca unei vieţi (im)probabile, presărată cu dezamăgire cronică şi superficialitate. În universul imaginar în care dialoghează, cei doi jonglează cu diferite avatare – sunt iubiţi, fraţi şi simpli spectatori. ”(Teodora Gheorghe, scriitor)

“În spectacolul „Masculin-feminin“ vedem iubirea în cele mai puternice forme ale ei, dar nu iubirile din basme, ci iubirile crude din viaţa deloc ideală pe care o trăim în secolul acesta. Nu este nimic amplificat în realitatea poveştilor Liei Bugnar. Întâmplările sunt autentice şi te trec prin mai multe stări: mai întâi eşti contrariat, apoi negi, apoi eşti curios, apoi eşti înţelegător şi empatic.Una dintre replicile pe care ţi le poţi nota direct în minte este cea a Theodorei Stanciu: „Femeia cu un fir dus la ciorap devine o subfemeie“; este o replică simplă, care conceptualizează ideea de „imperfecţiune feminină“. O altă replică memorabilă este cea a Laurei Creţ: „În loc să te laşi dracului iubit, tu te ocupi de ura ta pentru tine“. E ca un joc perdant, între fericire şi egoism. Iar Marius Manole spune: „A doua şansă e doar felul universului de a-ţi arăta că se poate şi mai rău.” (Judy Florescu, Ziarul Metropolis)

“Piesa trimite la dualismul uman și modul în care partea feminină și cea masculină dinăuntrul nostru se războiesc, influențându-ne viața. Fără îndoială, nu doar aceasta este ”morala”  piesei scrisă de Lia Bugnar, ci și faptul că importanța înfățișării exterioare nu presupune o atât de mare ”bătaie” de cap, pentru că, femei sau bărbați, sufletul e suflet și nu trebuie judecat după felul în care el se manifestă în carapacea din noi. Dacă la început, iubirea pare călcată în picioare și umilită, aceasta triumfă într-un final așa cum soarele își scutură razele după furtuna sentimentelor și stărilor care construiesc personajele până aproape de paroxism. Iubirea ar trebui salvată, ar trebui suficient curaj cât să treacă peste toate obstacolele și barierele, psihologice sau sexuale. Iubirea ar trebui împlinită, indiferent de circumstanțe. Acesta este mesajul piesei Masculin / feminin, în regia Liei Bugnar, al cărei scenariu este inteligent și interesant alcătuit. (Sowil, Revista Semne Bune)