Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Despre aerisirea orașului

27 aprilie 2014 [Raiden] Bucurestii lui Raiden
Despre aerisirea orașului
București, acum și în 1979 în cartierul Izvor. Distrugere totală în anii ’80, la ordinul lui Ceaușescu.
Linia de tramvai marchează str. Izvor – un segment dispărut, care mergea pe diagonala actualului parc. În stânga, str. B. P. Hașdeu, din care a rămas frontul de clădiri vechi de vis-a-vis de actualul parc. În dreapta, o stradă dispărută: Ceres.

Fragmente de istorie urbană care trebuie mereu readuse în discuție. Un cartier vechi, frumos și liniștit șters pentru a face un parc anost, care se găsește lângă alt parc – Cișmigiu.

 — la Parcul Izvor.

Fotografie: București, acum și în 1979 în cartierul Izvor. Distrugere totală în anii '80, la ordinul lui Ceaușescu. [foto via simplybucharest.ro] 

Linia de tramvai marchează str. Izvor - un segment dispărut, care mergea pe diagonala actualului parc. În stânga, str. B. P. Hașdeu, din care a rămas frontul de clădiri vechi de vis-a-vis de actualul parc. În dreapta, o stradă dispărută: Ceres.

Fragmente de istorie urbană care trebuie mereu readuse în discuție. Un cartier vechi, frumos și liniștit șters pentru a face un parc anost, care se găsește lângă alt parc - Cișmigiu.

Imagini inedite din cartierul dispărut: http://www.rezistenta.net/2010/10/cartierul-uranus-izvor-imagini-document.html
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign