Căminul Teologiei este cea mai înfiorătoare clădire din București

05 mai 2014 The Hungry Mole Bucuresti, simplu

Dacă vreți să mă-ntrebați, oricînd, care e cea mai sinistră clădire construită în București, nu o să stau pe gînduri; o să las Casa Republicii locului doi și o s-o dau cîștigătoare pe asta:

… e vorba despre căminul Facultății de Teologie, o hardughie înfiorătoare care se întinde între străzile Sfînta Ecaterina, Profesorilor și Ienăchiță Văcărescu. Pe hîrtie îi zice „Centrul Cultural Social Iustin Patriarhul”.

Această clădire sinistră este doar unul dintre exemplele cu care Biserica Ortodoxă își bate joc de Capitală – și aici avem multe: gardul de beton al Patriarhiei, interzicerea accesului în părculețul de pe colina Mitropoliei, refacerea bisericilor cu materiale moderne și nepotrivite … Nu doar construcția în sine este o jignire, ci și – mai ales – faptul că nici după 20 de ani de la ridicarea ei, clădirea nu a fost finisată. Acoperișul deja e în ruină, se prăvale…

       

Cînd am văzut întîia dată clădirea asta – era prin ‘90 – mi-am închipuit că-i ceva, vreun cămin de muncitori, construit în grabă pentru cei care lucrau la Centrul Civic; nu putea, nu avea cum să fie altceva: într-atît era de oribilă.

Azi, căminul popilor rămîne cea mai sinistră clădire a Bucureștiului.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign