Bulevardul Nicolae Bălcescu

05 iunie 2014 [Raiden] Bucurestii lui Raiden
 Bulevardul Nicolae Bălcescu în 1961, în plin comunism. Lăsând ineditul prezenței tramvaiului, vă place sistematizarea din dreapta-jos? Admirați-o bine, că nu mai arată așa:

„Suficient de lată încât să se poată și parca, și circula pe ea, breteaua laterală facilita virajele la dreapta. A fost îngustată (pentru ca șoferii să fie obligați să meargă în parcarea subterană nouă de la Universitate), bordată cu stâlpișori și segmentată de “podețe” de piatră cubică și dale puse aleator în 2013, de către primarul general Sorin Oprescu, în acțiunea sa de “modernizare” (a se citi “distrugere”) a acestei zone.

Mai observăm stâlpii de iluminat vechi. Baza lor, din fontă, data de la începutul secolului 20 și era foarte trainică. Stâlpii în sine fuseseră schimbați în anii ’50. Aceste corpuri de iluminat au fost înlocuite cu unele infinit mai proaste, mai subțiri și mai inestetice tot în 2013, tot proiect al primarului Oprescu. Practic, acțiunea lui a mutilat breteaua laterală, făcând-o cvasi-inutilă și inestetică. Așa s-a distrus o sistematizare stradală ultra-eficientă, de care nici regimul comunist nu se atinsese.”

Fotografie: [SHARE] Bulevardul Nicolae Bălcescu în 1961, în plin comunism. Lăsând ineditul prezenței tramvaiului, vă place sistematizarea din dreapta-jos? Admirați-o bine, că nu mai arată așa: 

"Suficient de lată încât să se poată și parca, și circula pe ea, breteaua laterală facilita virajele la dreapta. A fost îngustată (pentru ca șoferii să fie obligați să meargă în parcarea subterană nouă de la Universitate), bordată cu stâlpișori și segmentată de “podețe” de piatră cubică și dale puse aleator în 2013, de către primarul general Sorin Oprescu, în acțiunea sa de “modernizare” (a se citi “distrugere”) a acestei zone.

Mai observăm stâlpii de iluminat vechi. Baza lor, din fontă, data de la începutul secolului 20 și era foarte trainică. Stâlpii în sine fuseseră schimbați în anii ’50. Aceste corpuri de iluminat au fost înlocuite cu unele infinit mai proaste, mai subțiri și mai inestetice tot în 2013, tot proiect al primarului Oprescu. Practic, acțiunea lui a mutilat breteaua laterală, făcând-o cvasi-inutilă și inestetică. Așa s-a distrus o sistematizare stradală ultra-eficientă, de care nici regimul comunist nu se atinsese."

Mai multe imagini din Bucureștii anului 1961? Aici: http://rezistenta.net/2014/06/bucuresti-1961-british-pathe.html
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign