Clădire de birouri ultramodernă, lângă un monument istoric

29 iunie 2014 Bucurestii Vechi Si Noi Cauze si convingeri

Au început lucrările la Casa Oromolu din Bucureşti, monumentul istoric situat pe bd. Aviatorilor nr 8, langa Guvernul Romaniei. Lângă această clădire monument istoric va fi construită o clădire de birouri ultramodernă. 

Casa Oromolu va fi in sfarsit restaurata dupa ce, timp de mai multi ani, a stat in paragina si a fost grav afectata de un incendiu in 2009. Investitia va fi facuta de grupul NEPI, proprietarul imobilului, iar pe terenul aferent cladirii vechi va fi construita si o cladire de birouri de 3 etaje, in forma de L. Proiectul de arhitectura este realizat de arhitectul Dorin Stefan, scrie HotNews.ro. 

asa care se afla in acest moment pe terenul de pe bd. Aviatorilor nr.8 a fost construita in 1926-1927 pentru Mihai Oromolu, dupa planurile celebrului arhitect Petre Antonescu. Potrivit informatiilor aparute pe blogul „Bucurestii vechi si noi”, Oromolu a fost membru al partidelor conservator, conservator-democrat si liberal. Functiile cele mai importante pe care le-a avut au fost de prefect al Doljului (1912-1913), ministru in guvernul Take Ionescu (1921) si de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei (1922-1926). 

sursa-http://www.b365.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign