Un nou incendiu a izbucnit aseară în centrul vechi din Capitală.

18 iunie 2014 [Raiden] Cauze si convingeri
Un nou incendiu a izbucnit aseară în centrul vechi din Capitală. Deja al n-șpelea incident de acest gen, nu ne-am săturat?

Incendiul s-a produs la clădirea cu localul Halftime la parter, de pe str.Gabroveni, dar care are corespondență și cu str. Covaci. Operațiunea de stingere a focului a durat 4 ore, un pompier a fost rănit în timpul intervenției.

„Incendiul a fost deosebit datorită străzilor înguste şi, ca de obicei, a problemelor cu hidranţii. Am intervenit cu 11 autospeciale cu apă şi spumă, două autoscări, autospeciale de lucru la înălţime, două echipaje de prim ajutor, două descarcerări şi maşina medicului de urgenţă” – Paraschiv Petre, comandatul grupului 1 de intervenții.
/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Incendiu+in+Centrul+Vechi+al+Capitalei

De ce este atât de dificilă intervenția echipelor de salvare în zona de distracție nr. 1 a Capitalei?
– străzile înguste pietonalizate și mobilierul urban în exces achiziționat și amplasat aiurea de Primărie îngreunează accesul mașinilor de pompieri.
– compartimentarea/redefinirea adesea ilegală a spațiilor de la parterul clădirilor face grea trasarea unui plan eficient de evacuare a persoanelor în caz de pericol.
– șpaga masivă încasată de înalții funcționari din Primăria Sectorului 3 și Primăria Generală pentru a închide ochii la gravele nereguli din această zonă.
Incendiul de pe Gabroveni este un nou semnal de alarmă pentru autorități. Ar trebui să curgă controale drastice, amenzi, etc., dar probabil că așa ceva nu se va întâmpla.
Dacă nu arde, centrul vechi bucureștean se prăbușește:
– februarie 2013 – incendiu la Dristor Kebap

 – mai 2012 – prăbușire fațadă str. Blănari

Nu uitați, primarul general Oprescu a spus că atunci când termină el cu centrul vechi, acesta va fi al doilea cel mai frumos din Europa după Praga. A demonstrat că se poate.

Poți să zâmbești, poți să iubești București!

foto: Sergiu Moga

Fotografie: [INCENDIU] #bucuresti555 #oprescudemisia Un nou incendiu a izbucnit aseară în centrul vechi din Capitală. Deja al n-șpelea incident de acest gen, nu ne-am săturat?

Incendiul s-a produs la clădirea cu localul Halftime la parter, de pe str. Gabroveni, dar care are corespondență și cu str. Covaci. Operațiunea de stingere a focului a durat 4 ore, un pompier a fost rănit în timpul intervenției.

„Incendiul a fost deosebit datorită străzilor înguste şi, ca de obicei, a problemelor cu hidranţii. Am intervenit cu 11 autospeciale cu apă şi spumă, două autoscări, autospeciale de lucru la înălţime, două echipaje de prim ajutor, două descarcerări şi maşina medicului de urgenţă” - Paraschiv Petre, comandatul grupului 1 de intervenții.

Detalii: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Incendiu+in+Centrul+Vechi+al+Capitalei

De ce este atât de dificilă intervenția echipelor de salvare în zona de distracție nr. 1 a Capitalei?
- străzile înguste pietonalizate și mobilierul urban în exces achiziționat și amplasat aiurea de Primărie îngreunează accesul mașinilor de pompieri.
- compartimentarea/redefinirea adesea ilegală a spațiilor de la parterul clădirilor face grea trasarea unui plan eficient de evacuare a persoanelor în caz de pericol.
- șpaga masivă încasată de înalții funcționari din Primăria Sectorului 3 și Primăria Generală pentru a închide ochii la gravele nereguli din această zonă.

Incendiul de pe Gabroveni este un nou semnal de alarmă pentru autorități. Ar trebui să curgă controale drastice, amenzi, etc., dar probabil că așa ceva nu se va întâmpla, pentru că: http://www.youtube.com/watch?v=04HGJ3fVQ2w

Dacă nu arde, centrul vechi bucureștean se prăbușește:
- februarie 2013 - incendiu la Dristor Kebap: http://goo.gl/sogIa3
- mai 2012 - prăbușire fațadă str. Blănari: http://goo.gl/ozPGSy

Nu uitați, primarul general Oprescu a spus că atunci când termină el cu centrul vechi, acesta va fi al doilea cel mai frumos din Europa după Praga. A demonstrat că se poate.

Poți să zâmbești, poți să iubești București! 

foto: Sergiu Moga

www.rezistenta.net
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2021 . Designed by: Livedesign