Warning: Use of undefined constant url - assumed 'url' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home4/bucurest/public_html/wp-content/themes/bucurestii-v2/single.php on line 17

Pericolul care vine la comandă. Mașini de taxi din București, pericole iminente pentru clienți

25 iulie 2014 Bucurestii Vechi Si Noi A-mestecate


Aveţi grijă în ce taxi vă urcaţi în Bucureşti. Şoferii recunosc că majoritatea maşinilor au probleme tehnice, iar una din zece are defecţiuni atât de grave încât este un pericol iminent pentru clienţi.

Pericolul care vine la comanda. Masinile de taxi din Bucuresti, pericole iminente pentru clienti

Pericolul care vine la comandă. Mașinile de taxi din București, pericole iminente pentru clienți

Din zece taxiuri verificate, șapte au probleme grave. „Cele mai dese neconformităţi tehnice întâlnite la aceste vehicule se referă la instalaţia electrică de iluminare, semnalizare, la emisiile poluante, la punţi, roţi, anvelope, suspensii”, spune Claudiu Mija, şef de departament al Registrului Auto Român.

Unul dintre taximetrişti recunoaşte, cu nonşalanţă, că niciun client nu ştie pericolele care-l pândesc atunci când se urcă în maşină. „N-are de unde să ştie. Aşa pot să pun şi eu un ecuson şi un tarif pe bord, dar în rest nu se ştie. Ştiţi cum e vorba aia: afară e vopsit gardul şi înăuntru e leopardul”, spune el, citat de Digi24. 

Puşi în faţa faptului împlinit, taximetriştii nu mai neagă realitatea. „Optezeci la sută din taxiuri cad jos. Adică vorbesc de modelele vechi”, spune Crinel Ulmeanu. Un coleg de-al său îl susține: „Sunt maşini foarte multe care nu respectă regulile normale, din punct de vedere tehnic şi al aspectului”.

Oficialii explică și care este cauza pentru care atât de multe mașini au probleme tehnice. „Readucerea lor la nivelul cerinţelor tehnice presupune un cost material şi uman important. Din această cauză, utilizatorul vehiculului încearcă să reducă costurile operaţionale prin nerealizarea acestor verificări corespunzătoare”, spune Claudiu Mija.

Chiar dacă şapte maşini din zece controlate au probleme grave, taximetriştii dau vina pe patroni care, spun ei, îi obligă să iasă pe traseu la volanul unor epave. „Atunci când s-a aşezat în maşină un client, răspund de integritatea lui corporală. Cu ce sunt oamenii ăia vinovaţi să suporte un accident din cauza mea, care sunt disperat şi trag de maşina aia că am şi eu o familie amărâtă acasă?”, spune Eugen Grigore, membru al Asociaţiei Naţionale a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi.

O soluţie, spun şoferii, ar fi creşterea tarifelor. „Crescând tariful, omul are posibilitatea să îşi întreţină maşina, să îşi plătească taxe”, spune și președintele asociației, Claudiu Săpunar. În Bucureşti, în acest moment circulă aproximativ 15.000 de taxiuri, dublu faţă de norma europeană, care impune un număr de patru taxiuri la mia de locuitori.

sursa-http://www.b365.ro/pericolul-care-vine-la-comanda-ma-inile-de-taxi-din-bucure-ti-au-probleme-tehnice-grave_211689.html

Tag-uri: , , ,
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign