Singura stradă în trepte din București este și cea mai colorată stradă din oraș.

Incepând de joi, 10 iulie, bucureştenii se vor putea plimba pe cea mai colorată stradă din oraş – str. Xenofon, singura stradă în trepte din Capitală.

Lângă Parcul Carol, în apropierea străzii 11 iunie se află o străduță mai puţin cunoscută – strada Xenofon, singura stradă în trepte din București. Această străduță urcă spre Dealul Filaret şi a fost transformată radical, după ce a fost pictată în culori vii.

Ideea amenajării străzii aparține agenției Initiative, agenția de media a grupului Lowe România, potrivit getlokal.ro.

 Dincolo De Fațade

„Prin București la scară vrem să aducem o parte din simbolistica capitalei pe această stradă, de altfel singura în trepte din București. Într-adevăr mai există alte calupuri/pasaje de trepte în Capitală, dar niciunul dintre acestea nu are statutul de stradă. Culorile evocă o stare de spirit optimistă, creativă, în ton cu efervescența specifică orașului modern”, a declarat Adriana Ciobanu – Senior Media Planner pentru getlokal.ro.

„Este pentru prima oară când Initiative se implică într-un proiect precum București la scară, dar în sine proiectul reprezintă o premieră prin pictarea unei strazi in trepte”, a mai spus Adriana Ciobanu.

Pictura a fost realizată de artista plastică Eva Radu.

Desene complexe au mai apărut pe ziduri din București, fie că vorbim de picturi tradiționale, fie de grafitti. Astfel, calcanul unei case se transformă dintr-un perete inestetic într-o pânză pe care artiștii își aștern operele neobișnuite. Calcanele pictate aduc o pată de culoare în zonele în care se află, ieșind din monotonoia cromatică a orașului.

sursa-http://www.b365.ro/