Bunele practici mondiale de comportament in caz de recesiune

19 august 2014 Dan Popa Hymerion

Se dau doua trimestre consecutive de contractie economica. Ce  se intampla in marile economii ale lumii?

SUA: Cresc preturile licentelor Microsoft din statele non-USA, Armata e de acord sa puna in vanzare un medicament revolutionar  la care se lucra in secret de 10 ani, sunt “importate” cele mai bune creiere europene in cateva domenii cheie. In cel mai rau caz invadeaza o tara bogata in petrol.

COREEA DE NORD: Sunt impuscati 80% dintre pensionari, dupa ce in prealabil sunt dati afara din Partid pentru ca, de cand au intrat in pensie, nu au facut decat sa saboteze economia nationala.

GERMANIA: Incepand de a doua zi dupa anuntul privind intrarea in recesiune, germanii cer sa lucreze cu un program prelungit la 10 ore/zi pe acelasi salariu, cresc standardele de calitate, se dubleaza investitiile in cercetare si in educatie.

RUSIA: La televizor se transmit melodii folclorice. Corpul sefului Statisticii este gasit dupa o saptamana, spanzurat de crengile unui copac ce fusese plantat special in acest scop de  catre membrii Serviciului Secret. Sunt trimise 10 scrisori prin care 10 state care facusera parte din URSS solicita alipirea de patria-mama, mai ales ca tocmai fusesera invadate. Dupa 50 de ani, cand se secretizeaza arhivele, se descopera si comunicatul Statisticii ruse:”In T2 2014, era cat pe ce sa inregistram crestere economica”.

ROMANIA: Aflam ca suntem neinformati. In realitate avem o crestere economica record in emisfera nordica, iar angajatii INS sunt niste basisti imputiti. Sunt date chiar si exemple: vineri si sambata in intervalul orar 18,45-20,15 Romania a inregistrat cea mai mare crestere din UE+ Rusia+ China- Kazahstan+ Estonia – Lituania. Seara se organizeaza ample dezbateri tv in cadrul carora rapsozi populari si apropiati ai Federatiei de Fotbal lumineaza  publicul insuficient informat economic. Berea curge valuri, micii se rumenesc, din fundal se aud cateva ohtaturi. Am mai infrant un semestru, traiasca alegerile!

P.S. Acest text este un pamflet. Sunt convins ca cei mai multi dintre Dv au inteles acest lucru.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Bucurestii Vechi si Noi
Bucurestii Vechi si Noi © 2020 . Designed by: Livedesign